Ajo Motorsport paketoi menestyskauden kärkivauhdissa Ricardo Tormolla

Motokakkosten maailmanmestari Johann Zarco sivalsi pohjiksi lukemat 1.34,489.

Motokolmosten kauden 2016 suurimpiin mestarikandidaatteihin lukeutuva Brad Binder puolestaan paineli kärkeen ajalla 1.39,607. KTM:ää kuskaavalle Binderille tarjoutui myös tilaisuus kokeilla Zarcon Kalex-pyörää parin kierroksen verran.

Zarco urakoi kahden päivän kuluessa yhteensä 148 kierrosta alittaen useaan kertaan virallisen rataennätyksen.

– Nämä olivat meille hyvät testit siinäkin mielessä, että kauden viimeinen GP-viikonloppu täällä ei sujunut aivan odotetusti. Emme kiinnittäneet niinkään huomiota kierrosaikoihin, vaan keskitymme töihin pyörän säätöjen kanssa ja pyrimme ymmärtämään sitä yhä paremmin ensi kautta silmälläpitäen, korosti Zarco.

– Myös kierrosajat olivat hyviä, joten voin siirtyä talvitauolle hymy kasvoillani, huikkasi seuraavat testit helmikuun alkupuolella ajava ranskalainen Zarco.

Red Bull KTM Ajo-tiimin Moto3-kuljettajat Binder ja Bo Bendsneyder testasivat pyöriään jo viime viikolla Jerezissä. Työ jatkui onnistuneesti Valenciassa.

– Kierrosajatkin nousivat lopussa tosi hyviksi. Päädyin kovempaan aikaan kuin täällä ajettuna GP-viikonloppuna, mikä on erittäin positiivista. Suuntaan seuraavaksi kotimaahani Etelä-Afrikkaan. Ensin huilataan hetki ja sen jälkeen aloitetaan kova kuntoharjoittelu.

Ensimmäiseen MM-kauteensa valmistautuva hollantilainen Bendsneyder on osoittanut jo kahdella Espanjassa ajetulla testijaksolla, että potentiaalia piisaa.

– Valencian testit kulkivat onnistuneesti, vaikka olinkin vähän sairaana. Töitä on vielä paljon edessä, mutta tästä on hyvä jatkaa. Pystyin ajamaan testeissä paljon kierroksia ja tuntuma uuteen pyörään parani, sekä vauhti nousi tasaisesti askel askeleelta. Seuraavaksi keskityn kouluun, supermotoon ja kuntoharjoitteluun, linjasi päättyneellä kaudella Red Bull Rookies MotoGP Cupin mestaruuden saavuttanut Bendsneyder.

Lupaavalta tosiaankin näyttää. Bendsneyder jäi parhaallaan Binderista sittenkin vain neljä kymmenystä Ricardo Tormolla.
 

Uusin numero