Ajo Motorsport haluaa kruunata mestaruuskauden voitolla

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese varmisti voitolla henkilökohtaisen maailmanmestaruuden vajaat kolme viikkoa sitten Malesiassa. Sama mies ajoi ykköseksi myös seuraavassa osakilpailussa Australiassa, jolloin sinetöityi vuorostaan KTM:n merkkimestaruus.

– Onhan tämä hieno tilanne ja voimme valmistautua huojentuneena pitkän kauden päätökseen. Toisaalta tilanne on myös tavallaan outo, sillä totuimme taistelemaan Valenciassa kahtena edellisenä kautena mestaruudesta, toteaa Ajo.

Ajo Motorsportilla on plakkarissaan kuusi voittoa 16 osakilpailusta. Seitsemäs on haussa Valenciasta.

– Ajamme aina vain voitosta. Se, että olemme varmistaneet mestaruudet, ei muuta mitään. Jatkamme töitä normaalilla tavalla sortumatta minkäänlaiseen kikkailuun, korostaa Ajo.

Suomalaistallin koko henkilökunta saa isot kiitokset päälliköltään.

– Meillä on koossa mahtava porukka, jolla on hyvä fiilis päällä. Lisäksi kaikki kuljettajamme ovat osoittaneet viimeisissä kisoissa, että heistä jokaisella on mahdollisuus yltää voittoihin.

Jo 14 kertaa podiumille ajanut Cortese on ollut kuin itse varmuus. Hänellä on tilillään viisi voittoa ja seitsemän paalupaikkaa.

– Minulla on Valenciassa vain yksi tavoite, eli voitto. Mestaruuskausi olisi hienoa päättää kolmeen peräkkäiseen ykkössijaan, sanoo Cortese.

Cortesen tiimikavereista englantilainen Danny Kent avasi voittotilinsä Japanissa. Red Bull KTM Ajo-tiimin kolmas kuljettaja Arthur Sissis ylsi puolestaan ensimmäistä kertaa podiumille kotiyleisönsä edessä Australiassa.

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin teki hänkin miltei täysosumatyötä kotikisassaan: paalupaikka ja kakkossija Sepangin radalla.

Kent on MM-pisteissä kuudentena, Khairuddin kahdeksantena ja Sissis sijalla 11.

– Loppukausi on ollut todella vahva koko nelikoltamme. Pyrimme jatkamaan samaa linjaa Valenciassa. Valencia on spesiaalikisa stadiontyyppisellä radalla, jonka katsomoissa on vuodesta toiseen paljon yleisöä. Valencia on kisa, jota aina odottaa, summaa Ajo.

Moto3-luokan kauden 17/17 MM-osakilpailun aikataulu 9.-11.11. Valencian  radalla Espanjassa:
Perjantai 9.11.

Klo 10.15-10.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 10.11.
Klo 10.15-10.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, aika-ajo
Sunnuntai 11.11.
Klo 09.40-10.00, warm up
Klo 12.00, MM-osakilpailu 17/17

Ratainfo:
Pituus: 4005 metriä
Leveys: 12 metriä
Mutkat vasemmalle: 9
Mutkat oikealle: 5
Pisin suora: 876 metriä
Valmistunut: 1999
 

Uusin numero