Ajo kuudenteen riviin Qatarissa

Husqvarnan Avant Tecno-väreissä olevalla tehdapyörällä kilpaileva Ajo sijoittui kovassa tuulessa ja yön sateen jäljiltä paikoittain likaisella radalla ajetussa aika-ajossa 16:nneksi lukemin 2.07,564, joilla hän kohensi harjoitusaikaansa kolmella kymmenyksellä.

Moto3-luokan järjestyksessään kolmannen MM-kauden paalupaikan nappasi nimiinsä viime kauden MM-hopeamitalisti Alex Rins uudella rataennätyksellä 2.05,973.

Aika-ajo oli Hondan uusilla tehdaspyörillä ajavien kuljettajien juhlaa, kun Rinsin tiimikaveri Alex Marquez sijoittui toiseksi 0,152 sekuntia kärjen takana.

Espanjalaisduon rinnalle 18 kierrosta käsittävän kilpailun eturiviin rullaa Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin australialaiskuljettaja Jack Miller. Uransa kymmenettä paalupaikkaa tuulettanut Rins pystyi kukistamaan Millerin 0,392 sekunnilla.

Moto3-luokka saa Qatarin GP:ssä uuden voittajan, sillä viime vuonna ykköseksi ajanut Luis Salom kilpailee tällä kaudella Moto2:ssa.

Ajo ajoi viime vuonna Qatarissa yhdeksänneksi. Hän lähti silloinkin liikkeelle ruudusta 16.