Ajo käy neuvotteluja myös brittilupaus Kentin kanssa

RR-piireissä kookkaalle, 173-sentiselle ja 58-kiloiselle Kentille on tarjottu sopimusta ensi kaudesta neljän tiimin taholta. Kentin managerin Roger Burnettin mukaan yksi näistä tiimeistä on suomalainen Ajo Motorsport.
– Ajo Derbi tosiaankin haluaa Dannyn, Burnett sanoo Gloucestershire Standard-lehdessä.
Kent voitti Red Bull Rookies Cupin viimeisen, Misanossa ajetun osakilpailun. Cupin mestaruuden vei nimiinsä amerikkalaiskuljettaja Jake Gagne vain kuuden pisteen erolla Kentiin.

Aki Ajo: ”Nykyiset kuljettajat ovat etusijalla neuvotteluissa”

Tallipäällikkö Aki Ajo vahvistaa keskustelleensa tulevasta Kentin kuin myös Gagnen kanssa.
– Totta kai nuoret ja nopeat kuljettajat kiinnostavat meitä niin ensi vuoden osalta kuin pitemmälläkin tähtäimellä. Pitää kuitenkin muistaa, että meillä on tällä hetkellä varsin laadukas kuljettajakaksikko ja he ovat etusijalla neuvotteluissa, Ajo viittaa MM-sarjaa johtavaan espanjalaiseen Marc Marqueziin ja saksalaiseen Sandro Corteseen.
Kent ei ole ainoa kuljettaja, joka on yhdistetty mediassa Ajon tiimin ensi kauden piikkiluokan kuljettajaksi. Saksalaismedia tyrkyttää suomalaistiimiin ”omaa poikaansa”, eli elokuussa 17 vuotta täyttänyttä Jonas Folgeria. Folger ajaa tällä kaudella Ongetta-tiimin väreissä. Hän on MM-pisteissä sijalla 12.
– Tämä on sitä aikaa vuodesta, jolloin keskusteluja käydään useammankin kuljettajan kanssa. Ja tietenkin meihin päin ollaan yhteydessä, sillä tiimimme tunnetaan siitä, että olemme vieneet vuosien saatossa nuoria kuljettajia urallaan eteenpäin, toteaa Ajo.

Kent kokeilee Espanjassa Bartolin uutta luomusta

Kentin kausi vuosimallia 2010 saattaa jatkua hyvinkin mielenkiintoisissa merkeissä, ennen kuin ensi kaudelle saadaan sinetti hänen osaltaan.
Kentia on pyydetty ajamaan KTM:ltä aiemmin tutun Harald Bartolin suunnittelemaa uutta piikkiluokan prototyyppipyörää sunnuntaina Albaceten radalla Espanjan CEV-sarjan merkeissä.
– Pyörä on täysin uusi ja jos se osoittautuu kilpailukykyiseksi, niin saatan ajaa sillä myös kauden kahdessa viimeisessä Espanjan sarjan kisassa, vinkkaa Kent.
Aki Ajon 16-vuotias poika Niklas ajaa täysipainoisen kauden CEV-sarjassa. Hän tekee MM-debyyttinsä suurella todennäköisyydellä kauden päättävässä Valencian kisassa.
– Villin kortin hakupaperit ovat vetämässä, vahvistaa Aki Ajo.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero