Ajo: ”Kaveri tuli typerästi kylkeen”

– Kaaduin, kun kaveri tuli kylmästi kylkeen yrittäessään tunkea typerästi liian pieneen väliin. En voi sanoa, että kiehuisin kiukusta, vaan olen enemmänkin turhautunut. Alkukausi on ollut vaikea ja sitten kun nähdään valonpilkahdus, niin käy näin, totesi Ajo harmissaan.

Ajon KTM-pyörän kylkeen täräyttänyt kuljettaja oli kotiyleisönsä edessä raivokkaasti kympin sakkiin pyrkinyt Alexis Masbou, joka avasi kauden voitolla Qatarissa.

– Eihän se tullut pyytelemään tapahtunutta anteeksi. Päinvastoin, Masbou väitti tilanteen olleen minun vikani, vaikka hän ajoi kylkeeni, ihmetteli Ajo.

Ajo lähti 24 kierroksen kisaan terävästi ruudusta 20. Hän pystyi kohentamaan asemiaan viidellä sijalla välittömästi avauskierroksella.

– Ensimmäisessä kaarteessa oli tosin vähän ylimääräistä ohjelmaa, kun kavereita ja pyöriä sinkoili ympärilläni. Vältyin onneksi osumilta, mutta kärkijoukko pääsi karkaamaan. Ajoin siitä eteenpäin tasaisen hyviä kierrosaikoja ja päätin jättää viimeisen ohitusyrityksen päätöskierrokselle, joka ei sitten koskaan avautunutkaan minulle.

Ajolla oli vielä harjoituksissa ja lyhyeksi jääneessä aika-ajossa suuria vaikeuksia pyöränsä kanssa. Kisassa säädöt saatiin kuitenkin kohdalleen.

– Olihan tämä viikonvaihde tosi hankala, sillä meillä oli isoja ongelmia pyörän kääntyvyyden kanssa. Teimme kisaan melkoisella riskillä suuria muutoksia ja pyörä osoittautuikin tosi hyväksi. Harmittaa, miten tämä GP päättyi, mutta ei auta voivotella, vaan suunnata katseet eteenpäin.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Italian Mugellossa, joka lukeutuu Ajon suosikkiratoihin.

– Käymme ajamassa sitä ennen parin päivän testit Almerian radalla Espanjassa. Sieltä on sitten hyvä suunnata sarjan seuraaville radoille, joista todellakin pidän, Ajo viittaa Mugellon lisäksi Barcelonan ja Assenin suuntaan.

Ranskan osakilpailun ykköseksi viiletti Valentino Rossin omistaman VR46-tiimin italialaiskuljettaja Romano Fenati palauttamalla KTM:n samalla voittokantaan.

Uusin numero