Ajo ja Salom painoivat kesälomalla pitkää päivää Slovakia Ringillä

– Se oli erittäin onnistunut testijakso, jonka aikana saimme kerättyä paljon hyvää tietoa. Olen kiitollinen KTM:lle heidän tekemästään työstä. Tällaiset testit merkitsevät sitä, että olemme valmistautuneet todellakin hyvin loppukauteen, sanoo Ajo.

Espanjalaiskuljettaja Salom johtaa MM-sarjaa kahdeksan osakilpailun jälkeen 14 pisteellä. Kaudesta on jäljellä vielä yhdeksän osakilpailua, joista seuraava ajetaan 18. elokuuta Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa.

– Pääsimme testaamaan Slovakiassa monia eri asioita. Luis sai alleen samalla ison määrän kilometrejä, mikä on välttämätöntä oppiaksemme ja ymmärtääksemme yhä enemmän pyörästä, painottaa Ajo.

Salom kiersi radan yli 120 kertaa siitäkin huolimatta, että jälkimmäisen testipäivän aamu vesittyi torstaina sateen vuoksi. Slovakia Ring-radalla on mittaa kunnioitettavat 5,9 kilometriä. Testeissä siitä oli käytössä 3,7 kilometrin mittainen osuus.

Salom on tehnyt hallitsevassa mestaritiimissä vakuuttavaa jälkeä. Hän on voittanut kahdeksasta osakilpailusta neljä ja noussut kerta toisena jälkeen podiumille. Kaksi työntäyteistä testipäivää Slovakiassa olivat Mallorcan miehellekin varsin tervetulleita.

– Hyvä testijakso kaiken kaikkiaan. Ehdin testata rungon ja jousituksen säätöjen ohella paljon erilaisia juttuja. On tärkeää, että saimme kerättyä taas lisää hyödyllistä tietoa. Uskon, että tästä testijaksosta ja tekemistämme johtopäätöksistä on paljon apua loppukaudella, muotoilee Salom.

Ensivisiitti Slovakiaan nosti muutenkin hymyn Salomin kasvoille.

– Pidän teknisestä Slovakia Ringista, vaikka se poikkeaakin luonteeltaan MM-sarjan radoista. Se on monine kaarteineen jopa Sachsenringia hitaampi.

Salom lataa seuraavat viikot akkujaan kotipuolessa unohtamatta harjoittelua.

– Nyt treenataan lujaa ja valmistaudutaan mahdollisimman hyvin kauden toiseen puoliskoon, josta on tulossa todella raskas peräkkäisinä kisaviikonvaihteineen.

Indianapolis käynnistää ensimmäisen kolmen GP-viikonvaihteen putken, johon sisältyvät edelleen Tshekin Brno ja Silverstone sumuisessa saarivaltakunnassa.

Toinen vastaava kisaputki ajoittuu lokakuuhun, jolloin vuoroaan odottavat Malesian Sepang, Australian Phillip Island ja Japanin Motegi.
 

Uusin numero