Ajo ja Miller kehuivat kilpaa Helsingin hienoa messutapahtumaa

Onnistuneilla ja monipuolisilla messuilla on piisannut väkeä miltei kuin MotoGP-kekkereissä, sillä jo kahden ensimmäisen päivän kävijämäärä lähenteli komeasti 50 000:ttä.

– Onhan näillä messuilla käynyt aina hyvin porukkaa, mutta kyllä tällä kertaa väkeä on ollut tosi paljon tässä hienossa tapahtumassa. Hauskaa on ollut ja fiilikset ovat hyvät, myhäili Ajo, 19.

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimissä ajavan valkeakoskelaisen kauniisti väritetty tehdaspyörä sai ensi-iltansa paraatipaikalla Messukeskuksen aulassa.

– Kysymyksiä on tullut paljon, mutta on ollut tosiaankin kiva keskustella kaikkien kanssa pyörästä ja alkavasta kaudesta. Messut ovat alkuvuodesta tärkeä tapahtuma tässäkin mielessä.

Miller hinkuu jo takaisin
Suomeen ja MP-messuille

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä ensimmäistä kauttaan käynnistelevä Miller, 19, on viihtynyt Suomessa jo pitkälti toista viikkoa.

Hän on harjoitellut tiukasti Ajon kanssa ja vauhdikas kaksikko on tietysti käynyt pitämässä ajotuntumaa yllä sekä samalla hauskaa myös jääradalla.

– Yes, aivan mahtava tapahtuma!, olivat valokeilassa viihtyvän Millerin tutun terävät ensikommentit MP-messuista.

– Täällä on ollut paljon ihmisiä ja tunnelma aivan erinomainen.

Miinuspuolia ei Miller ole löytänyt messuilta kuin sen paremmin Suomen vierailultaan yleensäkään.

– Suomi on hieno maa ja täällä on mahtavia ihmisiä. Kylmäähän täällä on, mutta ei sekään ole pahemmin haitannut. Kyllä, palaan tänne mielelläni.

Almeria kutsuu

Parhaimmillaan yli 100 000 katsojan silmien edessä kilpailemaan tottuneet Ajo ja Miller ottavat heti maanantaina suunnan kohti Espanjaa ajaakseen Almerian radalla neljän päivän valmistavan testijakson keskiviikosta lauantaihin.

Almeriassa tsekataan, että kaikki on valmista, kun Moto3-luokan MM-sarjan ensimmäinen virallinen testijakso odottaa vuoroaan 11.-13. helmikuuta Ricardo Tormo-radalla Valenciassa.

– Odotan innoissani pääsyä pyörän selkään, sillä edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo siksi paljon aikaa, Miller viittaa marraskuisen Almerian puoleen.

Miller tunnetaan varikoiden väriläiskänä ja GP-sarjan show-miehenä. Mutta hänet tunnetaan myös äärimmäisen nopeana ja työlleen täysillä omistautuneena kuljettajana.

– Ensi kauden tavoite? Eihän se voi olla mikään muu kuin maailmanmestaruus, aussi lataa silmät suurina.

Millerin tavoitteleman mestaruuden tiellä on toki iso tukku nuoria ja nälkäisiä kuljettajia. Yksi heistä on neljänteen MM-kauteensa starttaaava Ajo, jonka ensisijaiset tavoitteet siintävät kisakohtaisesti top-5:ssä.

– Niklaksella on jo kokemusta takanaan, hänellä on hyvä tiimi ja hyvä pyörä ja hänessä on paljon potentiaalia. Odotan, että Niki taistelee ensi kaudella podiumsijoituksista, alleviivaa Miller – ilman vieraskoreutta.
 

Uusin numero