Ajo hyvässä iskussa MM-sarjaan

– Valmistautuminen kauteen on sujunut suunnitellusti ja loppusilaus oli onnistunut. Voin lähteä luottavaisin mielin Qatariin. Kyllähän tuota avauskisaa on jo odotettukin, sanoo Ajo.

Husqvarnan tehdastiimissä kilpaileva Ajo, 19, hoiti Jerezin radalla Espanjassa ajetun kolmipäiväisen viimeistelytestijakson tyylillä maaliin. Ajo paineli MM-kenraalin kovimman kierrosaikansa 1.46,768 päätöspäivänä torstaina lunastaen sillä 12. sijan 33 kuljettajan joukossa.

Tiukkaa oli, sillä kuudes sija jäi vain vajaan kolmen kymmenyksen päähän. Kärki oli 0,509 sekuntia Ajoa nopeampi.

– Ehdottomasti positiivisinta oli se, että pystyin ajamaan tänään tasaisesti paljon hyviä kierrosaikoja myös käytetyillä renkailla. Ei se kärki tosiaankaan kaukana ollut, painotti kolmen päivän kuluessa nousujohteisesti yhteensä 155 kierrosta urakoinut Ajo.

Kaksi ensimmäistä testipäivää kulkivat vielä puuskittain ja voimalla puhaltanutta tuulta varoen, mutta torstaina vauhtia ei tarvinnut enää jättää varastoon.

– Tänään oli tuon tuulen puolesta jo paljon parempi keli ja lämpöäkin oli ihan mukavasti. Ajoin päivän kahdessa ensimmäisessä sessiossa yhteensä 46 kierrosta. Viimeinen sessio oli enää kahden kierroksen mittainen. Ja päätimme ajaa nekin kierrokset enää siksi, että pääsin kokeilemaan Qatarin kisakonetta. Keulimiseksihan se meni, virnisti Ajo.

Ennätyksen pintaan

Ajo lähti hakemaan Jerezistä kisavirettä, -rytmiä ja -rutiinia. Paketti on nyt kunnossa.

– Kaikki on ok, mutta Qatarissa se sitten todellisuudessa nähdään, missä mennään. Pyörä on toiminut ongelmitta ja olemme löytäneet siihen varsin hyvät perussäädöt.

Avant Tecno Husqvarna Ajon väreissä viilettävän valkeakoskelaisen testikauden kirkkain yksittäinen helmi sijoittui sekin Jerezin 4,4 kilometrin mittaiselle radalle. Hän ajoi Jerezissä kolme viikkoa sitten lukemat 1.46,658, joilla mentiin radan aika-ajoennätyksenkin alle.

Nyt tuo henkilökohtainen rekordi jäi vain 0,110 sekunnin päähän. Vahvistus huippuvauhdille tuli siis juuri silloin, jolloin sitä eniten kaivattiin, eli kauden kynnyksellä.

– Testit ovat sittenkin vain testejä, mutta kyllähän nuokin kierrosajat toivat tullessaan mukavasti itseluottamusta. Tiedän, että se vauhti on olemassa, muotoilee Ajo.

Ajon tiimikaveri, Red Bull Husqvarna Ajon väreissä kilpaileva britti Danny Kent vastasi Jerezin testien seitsemänneksi parhaasta vauhdista ajalla 1.46,547. Kaksikon välinen ero oli 0,221 sekuntia.

Qatarin GP:ssä sähköä
ilmassa jo torstaina

Marraskuulle ulottuvan ja 18 osakilpailua kattavan MM-sarjan perinteiseksi avaukseksi muodostuneen Qatarin GP:n ohjelma jakautuu iltapainotteisen luonteensa vuoksi neljälle päivälle.

Ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan jo torstaina Qatarin pääkaupungin Dohan tuntumassa sijaitsevalla 5380 metrin mittaisella radalla.

Kisapäivä on sunnuntai ja kamppailu Moto3-luokan kauden 2014 ensimmäisistä MM-pisteistä käynnistyy klo 18 Suomen aikaa.

– Nyt piipahdetaan viikonvaihteen yli Suomessa ja noustaan koneeseen uudelleen maanantai-iltana määränpäänä Qatar. Hyvillä mielillä matkaan, vahvistaa uransa neljännen MM-kauden aloittava Ajo.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan MM-sarjan 3. virallinen testijakso. Kolmen ajopäivän yhdistetty tuloslista:

  1. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.46,259
  2.  Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0.0, Honda + 0,100
  3. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,122
  4. Jakub Kornfeil Tshekki, Calvo Team, KTM + 0,129
  5. Efren Vazquez Espanja, Saxoprint-RTG, Honda + 0,133
  6. John McPhee Iso-Britannia, Saxoprint-RTG, Honda + 0,234
  7. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,288
  8. Isaac Vinales Espanja, Calvo Team, KTM + 0,292
  9. Romano Fenati Italia, Sky Racing Team by VR46, KTM + 0,333
10. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,353
11. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0.0, Honda + 0,435
12. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,509
33. Hafiza Rofa Malesia, Sic Ajo, KTM + 6,841

Täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/testresults/2014_Moto3_Test2__Jerez_combined_9.pdf?version=1394730353
 

Uusin numero