Ajo haki Castellolista lisää vauhtia Estoriliin

Valmistautuminen vapunpäivänä Estorilin radalla Portugalissa ajettavaan kauden kolmanteen 125-kuutioisten luokan kisaan on sujunut ajoittain varsin vauhdikkaissakin merkeissä.
– Harjoittelin pääsiäistä edeltäneen viikonvaihteen Castellolin radalla Kataloniassa katukevarista rakennetulla pyörällä. Siinä oli kuitenkin alla samat renkaat kuin kisapyörässäni, joten pystyin pitämään siltäkin osin hyvin ajotuntumaa yllä. Kaiken kaikkiaan varsin mukava kokemus.
Ajon treenikaverina Castellolin rataa kiersi kahden osakilpailun jälkeen piikkiluokan MM-pisteissä neljäntenä oleva ranskalaiskuljettaja Johann Zarco, joka saavutti uransa ensimmäisen podiumsijoituksen edellisessä GP:ssä Jerezissä.
Saksalaisen Interwetten-tiimin Aprilia-pyörällä kilpailevan Ajon osalta Jerezin hyvin alkanut kisa päättyi kostealla radalla harmittavasti kaatumiseen, mutta Andalusian mustelmista on otettu opiksi ja katseet on käännetty tiukasti tulevaan.
– Jatketaan Portugalissa kovaa työntekoa ja kehitystä, kiteyttää Ajo samalla koko kauden päällimmäisen tavoitteensa.

Ajo sai testikaudelta tuntumaa Estoriliin

Kotimaisemissaan Valkeakoskella maastopyörän puikoissa myös harjoitusmielessä maisemia vaihtava 16-vuotias Ajo ei ole ajanut vielä koskaan kilpaa 4182 metrin mittaisella Estorilin radalla.
Täysin tuntemattomaan ei Ajonkaan tarvitse silti loikata, sillä hän ajoi Estorilissa testiä helmikuun puolivälissä. Ne testit tosin vesittyivät, kun sade piiskasi Atlantilta puhaltaville tuulille ja niiden myötä nopeillekin säänvaihteluille altista portugalilaisbaanaa.
– Sain siitä huolimatta jo siksi hyvin tuntumaa tekniseen ja haastavaan rataan, että tiedän, mistä pitää jatkaa perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.
Paljon oikealla kääntyviä mutkia kattava Estorilin rata tunnetaan myös siitä, että sen tarjoama pito on miltei olematon vesikelillä. Kaikki viittaa siihen, että tulevasta viikonvaihteesta on luvassa tältäkin osin varsin vaiherikas, jolloin maltti on valttia.
– Viimeisimmät sääennusteet ovat luvanneet Estoriliin sateita koko viikonvaihteeksi, vinkkaa Ajo.

MM-kausi alkutaipaleella, kouluvuosi loppusuoralla

Ensimmäisen täysipainoisen MM-kauden alkutaival on merkinnyt Ajolle energian jakamista kahdelle taholle, eli kilvanajoon ja koulunkäyntiin.
Oppia on ammennettu molemmissa ympäristöissä todellakin isolla kauhalla, sillä nuorukainen suorittaa Valkeakoskella kaksoistutkintoa lukiossa ja ammattikoulussa.
– Onhan niitä poissaoloja kertynyt, mutta enköhän saa tuon ammattikoulun metallilinjan selvitettyä seuraavien kahden ja lukion kolmen vuoden kuluessa, suunnittelee Estorilin kisaa edeltävät viikot työharjoittelussa ollut Ajo.
Portugalin GP-viikonvaihde käynnistyy perjantaina kahdella 40 minuutin mittaisella harjoitussessiolla. Lauantaina ajetaan kolmas harjoitus ja aika-ajo, jossa pedataan asetelmat Ajon uran järjestyksessään neljänteen, sunnuntaina klo 16.30 starttaavaan piikkiluokan MM-osakilpailuun.
Siinä kisassa kuvainnollinen häränsilmä selässään ajaa kauden kahdella voitolla avannut espanjalainen Nicolas Terol.
Mikäli viime vuoden MM-hopeamitalisti Terol pystyy jatkamaan putkeaan, niin hänestä tulee ensimmäinen 125-kuutioisten luokan kuljettaja sitten vuoden 1999 ja japanilaisen Masao Azuman, joka on vienyt nimiinsä kauden kolme ensimmäistä osakilpailua.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero