Ajo ajoi ensikierrokset Husqvarnan tehdaspyörällä tuulisessa Almeriassa

– Pitkä odotus on nyt päättynyt ja pyörä tuntui heti varsin hyvältä. Tietenkin aivan alku oli vielä vähän tahmeaa, mutta aika nopeasti se ajotuntuma sieltä löytyi. Ja sehän on juuri yksi tämän testin päätarkoitus. Almeriassa luodaan valmiudet ensi viikolla Valenciassa ajettavalle ensimmäiselle viralliselle testijaksolle, tähdentää Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin väreissä kilpaileva 19-vuotias valkeakoskelainen.

Husqvarna tekee pitkän tauon jälkeen paluun MotoGP-sarjaan, mutta mitään mullistavaa neljänteen MM-kauteensa lähtevällä Ajolla ei ole edessään. Husqvarna ja KTM kuuluvat samaan konserniin.

– Pyörä tuntuu suht tutulta. Ei siinä ole sinänsä mitään isompaa eroa viime kauteen verrattuna, mutta tietenkin kehitystyötä tehdään koko ajan. Tässä pyörässä on esimerkiksi jäykempi runko ja luonnollisesti uusia osia.

Ajo ehti kiertää Almerian 4025 metrin mittaisen radan keskiviikkona 28 kertaa.

– Kierrokset jäivät tänään suunniteltua vähempään, mutta ei mitään huolta. Meillä on täällä vielä kolme työntäyteistä päivää edessä.

Radan lämpötila nousi Almeriassa 20 asteen tuntumaan, joten siltä osin olosuhteet ovat tässä vaiheessa vuotta kohdallaan eteläisessä Espanjassa.

– Toivotaan nyt, että tuo tänään vallinnut hirveä tuuli ei haittaa enää jatkossa. Tuuli yltyi iltapäivällä jo niin kovaksi, että se teki ajamisesta vaarallista. Päätimme jäädä siinä vaiheessa suosiolla varikolle, kertoi Ajo.

Ajo Motorsport täydellä
arsenaalilla Almeriassa

Almeriassa kautta käynnistelee Aki Ajon johtaman Ajo Motosportin koko vauhdikas viisikko, eli Niklaksen lisäksi Red Bull Husqvarna Ajo-tehdastiimin britti Danny Kent, Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin australialainen Jack Miller ja tshekki Karel Hanika, sekä Sic Ajo KTM-tiimin malesialainen Hafiq Azmi.

Red Bull Rookies Cupin mestariksi viime vuonna ajaneella Hanikalla ja Azmilla on edessä ensimmäinen täysipainoinen MM-kausi.

Almeriaan on saapunut myös tukku muita Moto3-luokan tiimejä. Näistä yksi mielenkiintoisimmista on Valentino Rossin perustama Team Sky-VR46, jonka KTM-kuljettajina ajavat italialaiset Romano Fenati ja Francesco Bagnaia.

 

Uusin numero