Ajo ajaa Argentiinan GP:n Teksasin tällistä toipuneena

Austinin GP:n aika-ajossa Teksasissa kilpakumppanin pyörän jalkatapista rajun tällin saanut Ajo alkaa olla täydessä terässä myös selkänsä puolesta.

– Selkä oli turvoksissa ja tosi kipeä vielä sunnuntaina Austinin kisassa, mutta nyt se on onneksi jo selkeästi parempi. Tuskinpa siitä on haittaa Argentiinassa, ennakoi Ajo.

Argentiina palasi viime vuonna sarjaan 4806 metrin mittainen Termas de Rio Hondo-rata GP-näyttämönään. Ajo ajoi Termasin debyytissä aika-ajossa seitsemänneksi ja kisassa kahdeksanneksi.

– Se oli silloin tuloksellisesti kauden ensimmäinen hyvä kisa ja toivottavasti sama suuntaus jatkuu, toteaa Austinissa pistetilinsä 14. sijan myötä avannut Ajo.

Likaista ja liukasta

Radan luonne kerää kuljettajien kehut, mutta sen arvaamaton pinta saa monet mietteliääksi.

– Termas de Rio Hondo on hienon mallinen rata. Tosin viime vuonna sen pinta ei ollut paras mahdollinen. Rata oli likainen ja liukas. On mielenkiintoista nähdä, mikä tilanne on tänä vuonna, Ajo viittaa ensisijaisesti perjantain harjoitusjaksojen puoleen.

RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja ei pistä pahakseen kahden peräkkäisen GP-viikonlopun putkea. Rytmi pysyy päällä ja tiivis tempo tarjoaa tilaisuuden kiriä kiinni niitä töitä, jotka jäivät KTM:n täysin uuden tehdaspyörän kanssa sateisella testikaudella tekemättä.

– Argentiinassa jatketaan siitä, mihin Austinissa jäätiin. Paiskitaan taas lisää töitä ja pyritään tekemään parasta mahdollista. Tältä osin mennään siis ihan normimeiningillä.

Ajo näkee jo kahden ensimmäisen, Qatarissa ja Yhdysvalloissa ajettujen osakilpailujen näyttäneen toteen sen, mitä hän osasi odottaakin.

– Moto3-luokan tuttu suuntaus jatkuu. Taso nousee aina vain kovemmaksi edeltävään kauteen verrattuna. Itse en ole vielä yltänyt samalle tasolle kuin viime kauden loppupuolella, mutta töitä tehdään koko ajan tiukasti sen eteen.

* Moto3-luokan MM-sarjan 3/18 kisaviikonvaihteen aikataulu Argentiinassa:
Perjantai 17.4.

15.00-15.40, 1. vapaa harjoitus
19.10-19.50, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 18.4.
15.00-15.40, 3. vapaa harjoitus
18.35-19.15, aika-ajo

Sunnuntai 19.4.
15.40-16.00, warm up
19:00, MM-osakilpailu 3/18 (21 kierrosta)

* Ratainfo:
Pituus: 4806 metriä
Leveys: 16 metriä
Pisin suora: 1076 metriä
Mutkat vasemmalle: 5
Mutkat oikealle: 9

* Moto3-luokan ennätyksiä:
Rataennätys: Alex Marquez Espanja, Honda 1.49,109
Paalupaikkaennätys: Jack Miller Australia, KTM 1.49,200
Huippunopeus: Livio Loi Belgia, Kalex KTM 230.6 km/h

Uusin numero