Ajo 11:s – tallikaveri Kent numero 1 Japanin GP:n avauspäivänä

Japanin GP:n kaksi vuotta sitten voittanut Kent hallitsi kauden 15. MM-osakilpailuviikonvaihteen avauspäivän molempia harjoitusjaksoja.

Kent korjaili nimissään ollutta aiempaa rataennätystä aamun sessiossa roimasti lukemiin 1.57,611. Iltapäivällä kulki vieläkin lujempaa: 1.57,317.

Ajon vauhti oli sekin ihan kelpo tasolla. Hän pysäytti kellot jälkimmäisellä harjoitusjaksolla lukemiin 1.57,984, joilla hän kohensi aamusta 1,2 sekuntia.

Ajo jäi tallikaveristaan Kentista 0,667 sekuntia. Tasaista tosin oli, sillä sarjaa johtava Alex Marquez päätyi Hondallaan seitsemänneksi sittenkin vain kymmenyksen Ajoa paremmalla ajalla.

Sarjassa toisena oleva ja Marquezia 11 pisteen päässä vaaniva Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Miller oli sen sijaan mestarikandidaatin valossa oudon vaisu. Laveilla linjoilla edennyt Miller jätettiin hänelle vaatimattomasti 13:nneksi 0,728 sekuntia pohjista.

Vuonna 2012 uransa ensimmäisen GP-voiton Japanissa saavuttaneen Kentin takana toiseksi parhaasta vauhdista vastasi pisteissä kolmantena oleva Marquezin tiimikaveri Alex Rins 58 tuhannesosaa pohjista.

Ensi kaudella suomalaistalli Ajo Motorsportin riveihin ja KTM:n tehdaspyörän puikkoihin siirtyvä Miguel Oliveira päätyi Mahindralla kolmanneksi 0,101 sekuntia Kentin takana.