Ajaako ”Bradical” suomalaistallille neljännen maailmanmestaruuden?

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin kaikki kolme kuljettajaa, portugalilainen Miguel Oliveira, 20, eteläafrikkalainen Brad Binder, 19, ja jo viime kaudelta tuttu tshekki Karel Hanika, 18, omaavat onnistuessaan mahdollisuudet MM-kultaan.

Tosin samaan saumat omaa myös kymmenkunta muuta kuljettajaa ja pakka on tältä osin täysin levällään. Moto3-luokasta kehkeytyy kenties tasaisempi kuin koskaan sen nelivuotisessa historiassa ja yhden mestarikandidaatin nostaminen yli muiden on mahdottomuus.

Myös pikkuveljensä Darrynin, 17, seurakseen MM-sarjaan saavaa ja Ajon ex-aussikuljettaja Arthur Sissisin lanseeraamaa ”Bradical”-lempinimeä tottelevaa Brad Binderia on luonnehdittu jo jonkun aikaa GP-sarjan yhdeksi uudeksi helmeksi.

Nyt nuorukaiselle tarjoutuu tilaisuus lopullisen läpimurron puhkomiseen.

Binderin ensimmäinen
GP-unelma on täyttynyt

– Tunnen tietenkin paineita, mutta tämä on myös se tiimi, johon olen halunnut liittyä siitä lähtien, kun aloitin MM-urani.

Viime vuonna Mahindralla pisteissä 11. sijoittunut Binder ei pidä silti suurta ääntä mestaruudesta. Maltti on valttia tässäkin mielessä.

– Tavoitteeni on yltää podiumille niin usein kuin mahdollista. Loppuvuodesta sitten nähdään, missä ollaan, pyörittelee yhden kakkos- ja kolmossijan jäljiltä uransa ensimmäistä GP-voittoa jahtaava Binder.

KTM:n tehdastiimissä vallitsee hyvä ilmapiiri.

– Olemme toistemme vastustajia radalla, mutta sen ulkopuolella hyviä ystäviä Karelin sekä Miguelin kanssa ja meillä on hauskaa keskenämme. Miguel on ehkä hieman vakavampi, kun taas Karel heittää vähän enemmän läppää.

Tinkimättömällä asenteella jo kovalla ammattitaidoilla töitä tekevän tiiminsä kokonaisuuden Binder pukee kuljettajan kantilta katsottuna kolmeen sanaan.

– Kaikki on helpompaa.

”Tohtori” Oliveiralla
on mestaruus mielessä

Oliveira opiskelee kilvanajon ohella hammaslääketiedettä. Juuri nyt katseet ovat kuitenkin yhtä tiukasti radalla siinä kuin Binderilla ja Hanikallakin.

– Uskon, että minulla on kaikki mahdollisuudet taistella mestaruudesta. En ole enää rookie-kuljettaja, sillä minulla on viiden vuoden kokemus MM-sarjasta. Olen tehnyt muutamia virheitä urallani, mutta olen myös oppinut niistä paljon, muotoilee Oliveira.

Niklas Ajon vuoden 2013 Austinin GP:n viimeisellä kierroksella podiumilta kilkannut Oliveira kilpaili viime kaudella Binderin tavoin Mahdinralla. Tuleva tohtori päätyi sarjassa kymmenenneksi pisteen Binderin edellä. Hanika oli tulokaskaudellaan 18:s.

Ajo Motorsport on saavuttanut MM-mitalin vuodesta 2012 lähtien ajetun Moto3-luokan kaikilla kausilla. Cortesesta kruunattiin motokolmosten historian ensimmäinen mestari, espanjalainen Luis Salom päätyi seuraavana vuonna pronssille ja australialainen Jack Miller kuittasi viime kaudella hopeaa.

Salom ja Cortese jatkavat alkavalla kaudella Mika Kallion kilpakumppaneina Moto2-luokassa. Miller sen sijaan harppasi sensaatiomaisesti suoraan MotoGP-luokkaan.

Uusin numero