Aholan päätös tuli pääosin yllätyksenä muille huippukuskeille

– Minulle tuo päätös tuli täydellisenä yllätyksenä.  Toisaalta sen ymmärtää, kun ottaa huomioon, että Mikalla on takanaan jo 21 vuotta tässä lajissa. Jossain vaiheessa on aika ajatella muutakin kuin vain ajohommia, toteaa viime kaudella E1-luokan MM-pronssia ajanut Matti Seistola.

Seistola ja ennen lopettamispäätöstään viisi peräkkäistä maailmanmestaruutta voittanut Ahola ovat harjoitelleet paljon yhdessä.

– Mika suhtautuu enduroon intohimoisesti myös harjoituksissa. Hän on ollut minulle mahtava treenikaveri ja kannustava esimerkki. Huomasin nopeasti harjoituksissa, että minun pitää vetää tosiaankin täysillä pyrkiäkseni pysymään hänen perässään.

”Joko tai” -päätös

E1-luokan mestariksi viime vuonna ajaneelle Juha Salmiselle päätös ei tullut aivan yhtä suurena yllätyksenä.

– Ei sillä lailla ehkä yllätyksenä. Pitää muistaa, että Mikalla on siksi paljon ajotunteja takana. Tuossa vaiheessa uraa pitää puntaroida asioita myös muilta kanteilta ja päätös on tehtävä jossain vaiheessa. Kysymys on ”joko tai” -päätöksestä.

– Mika teki päätöksensä mestaruuden jälkeen ja hän lopetti uransa tosiaankin huipulla. Se on hieno tapa tehdä tällainen ratkaisu, jatkaa Salminen.

”Vauhti olisi riittänyt uusiin mestaruuksiin”

Aholan viime vuonna voittaman E3-luokan pisteissä neljänneksi sijoittunut Marko Tarkkala ei osannut odottaa tällaista päätöstä.

– En saanut sellaista kuvaa Mikan kanssa keskustellessani. Ymmärrän kuitenkin toisaalta tuon päätöksen. Mika varmaan ajatteli, että hän on saavuttanut kaiken mahdollisen pitkällä urallaan.

– Eipä silti, Mikalla olisi ollut vielä mahdollisuudet voittaa useampiakin mestaruuksia. Hänen vauhtinsa kyllä riittää siihen, tähdentää Tarkkala.

E2-luokassa MM-hopeaa viime kaudella saavuttanut Eero Remes hieraisi silmiään nähtyään Ahola-uutisen netissä.

– Olihan se aikamoinen yllätys. Ensin tuli mieleen, että onkohan tuo totta vai jokin pila. Totta se kuitenkin on. Onhan Mika ajanut jo monta vuotta, mutta kyllä hän olisi ollut edelleenkin vauhdillisesti kova sana MM-sarjassa ja varmasti taistellut jatkossakin mestaruuksista, tuumii Remes.
 

Uusin numero