Aholan ex-tiimille kova kaksikko suomalaisten haastajaksi

Franco Mayr’in johtama tiimi on asettanut katseensa ja tavoitteensa Juha Salmisen viime vuonna Husqvarnalla voittaman E1-luokan mestaruuden valloittamiseen. Tuon tavoitteen toteuttamiseksi se on valjastanut kokeneen kaksikon Simone Albergoni-Rodrig Thain.

Viime kaudella Husqvarnalla E2-luokan MM-pisteissä kuudenneksi sijoittunut italialainen Albergoni, 29, on paluumuuttaja.

Urallaan tähän mennessä kuusi henkilökohtaista MM-mitalia – kolme hopeaa ja kolme pronssia – saavuttanut Albergoni kilpaili viimeksi Honda-HM-Zanardon riveissä vuonna 2006. Hän ajoi silloin sarjan pienimmän luokan MM-hopeaa espanjalaisen Ivan Cervantesin takana.

Mayr’in riveissä jatkava ranskalainen Thain, 31, puolestaan ajoi viime kaudella pikkuluokan MM-sarjassa neljänneksi Salmisen, KTM:n Eero Remeksen ja Husqvarnan Matti Seistolan takana.

Thain oli ainoa kuljettaja, joka pystyi riistämään yhden osakilpailuvoiton suomalaisilta. Thainin voitto osui kauden viimeiseen, eli 16. osakilpailuun kotiyleisön edessä Mendessa.

Salminen on suunnannut katseensa ensi kauden osalta E2-luokkaan. Remes ja Seistola jatkavat E1:ssä, jonne he saavat rinnalleen Suomen tuoreimman enduroammattilaisen, eli TM:llä kilpailevan Antti Hellstenin.

Honda-HM-Zanardo -tiimin muista kuljettajista belgialainen Thierry Wansant ajaa E2-luokassa, sekä ruotsalaiset Calle Sjöö ja Kalle Svensson junioreissa. Italialaiset Nicolo Bruschi ja Andrea Castellana ovat mukana uudessa, 16-20-vuotiaille kuljettajille räätälöidyssä cupissa.

Uusin numero