Aholalla epäonnea Barcelonan maailmancupissa

Hondalla kilpailevalla Aholalla ei ollut Barcelonan kolmessa finaalierässä asiaa aivan kärjen tuntumaan, sillä hän kuittasi Palau Sant Jordin katon alta plakkariinsa 13 arvopistettä.

– Ajoin erissä viidenneksi ja kaksi kertaa seitsemänneksi. Olin yhteistuloksissa seitsemäs, eli pykälän verran huonommalla sijalla kuin viimeksi Vigossa, vaikka pyörä olikin nyt parempi. Suurin syy siihen oli se, että jouduin lähtemään eriin takarivistä, kun puomille mahtui vain kahdeksan kilpailijaa, kertoi Ahola.

Aholalla riitti ohjelmaa ja epäonnea jo ennen finaaleja, joihin hän selvitti tiensä loppujen lopuksi niin sanotun last chance -erän kautta.
– Ajoin omassa karsintaerässäni neljäntenä ja olin jo lunastamassa paikkani finaaliin, kun kivi pamahti ketjunohjaimeen vain reilut kymmenen metriä ennen maalia. Ketjut lähtivät päältä ja jouduin harmikseni keskeyttämään.

Barcelonan finaalierissä oli varsin tiivis tunnelma, kun ahtaalle radalla otettiin mukaan 16 kilpailijaa.
– Ajoin viimeisessä erässä parhaimmillani neljäntenä, kun menin etukautta ympäri kivikossa, jossa olin ollut yleensä koko joukon nopein, totesi Ahola.

Puolalainen KTM-kuljettaja Tadeusz Blazusiak oli varmistanut mestaruuden nimiinsä jo edellisessä osakilpailussa Vigossa. Blazusiakin suoritus tapaili täydellisyyttä, sillä hän kukisti cupin hallitsevan mestarin, samalla pyörämerkillä kilpailevan espanjalaisen Ivan Cervantesin peräti 59 pisteellä.

Kolmanneksi cupissa Husqvarnallaan kiirehti ruotsalainen Joakim Ljunggren 20 pistettä Cervantesin takana.
Barcelonassa erävoittoihin ajoivat kaksitahtisilla KTM-pyörillä Blazusiak, Cervantes ja britti David Knight.

Barcelona, Espanja.
Hallienduron maailmancupin loppupisteet:
1) Tadeusz Blazusiak Puola, KTM 174, 2) Ivan Cervantes Espanja, KTM 115, 3) Joakim Ljunggren Ruotsi, Husaberg 95, 4) Graham Jarvis Iso-Britannia, Sherco 70, 5) Daniel Gibert Espanja, Yamaha 63, 6) Mika Ahola Suomi, Honda 47.

Kuva: HM Honda Zanardo

Uusin numero