Ahola voittovireessä Slovakiaan

Aholan tuorein voitto irtosi espanjalaiskuljettajasta viime sunnuntaina Puolassa kahdeksan kymmenyksen turvin. Taistelu on ollut todella tiukkaa ja tulista, sillä Italiassa vääntö päättyi vain 17 tuhannesosalla suomalaisen eduksi.

— MM-johtoni on hyvä, mutta pitää muistaa, että kaudesta on vielä puolet ajamatta. Niukat tappiot ovat varmasti syöneet ainakin siinä mielessä miestä, että paineet ovat nyt Cervantesilla. Cervantes tietää, että hänellä on korkea aika voittaa. Ivanilla pitää olla hirvittävästi yritystä ja hän alkaa olla epätoivon partaalla, jos hoidan myös Slovakian viikonvaihteen edukseni, tuumii Ahola tyynesti.
Ahola voitti viime vuonna 1-luokassa ajaessaan Puchovin molemmat kisapäivät. Kolmosluokassa silloin kilpaillut Cervantes oli puolestaan suurissa vaikeuksissa sateen piiskaamassa maastossa.
– Toivotaan nyt, että hän ei ole vieläkään oppinut ajamaan liukkaalla kelillä. Puchoviin on luvattu sadetta perjantaiksi ja lauantaiksi. Sunnuntaina pitäisi olla poutaisempaa. Tavoite on se, että olen tuloslistoilla Cervantesin edellä ja on aina tietysti parempi, mikäli väliimme mahtuisi muita kuljettajia, Ahola puntaroi voimasuhteita todennäköisessä kurakelissä.

Puchovin endurotesti kääntyi viime kaudella sateessa ja hurjine mäkineen pelkäksi selviytymistaisteluksi, jolla ei ollut enää mitään tekemistä kilvanajon kanssa. Pätkää muutettiin silloin jälkimmäisenä kisapäivänä ja nyt Slovakiassa jatketaan tältä osin siitä, mihin viimeksi jäätiin.
– Pahimmat mäet on karsittu pois. Tosin sieltä löytyy edelleenkin yksi sellainen mäki, joka on sateella varmasti tosi liukas. Savipohjaisesta maastosta ei löydy juurikaan kiviä, kertoo reittiin aina tinkimättömästi tutustuva Ahola.
Crossitesti on sijoitettu Puchovissa uuteen ympäristöön.
– Nopea ja leveä nurtsipätkä ajetaan valtaisalla niityllä. Se vaikuttaa ihan hyvältä, kuten koko muukin reitti. Extreme-testi näyttäisi olevan viime vuoteen verrattuna vähän helpompi. Eipä silti, kyllä sade tekee siitäkin varsin mielenkiintoisen, Ahola ennakoi.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero