Ahola voittoon, Tarkkala toinen

Reitti muodostui motocrossradalla ajettavasta crossitestistä, luonnonmukaisesta extremetestistä sekä yhdeksän kilometriä pitkästä endurotestistä. Polttavan helteen lisäksi kuljettajien urakkaa kasvatti huonosti merkitty rata; siirtymillä kukin ajoi käytännössä siitä, mistä kulloinkin löysi tiensä parhaiten seuraavalle erikoiskokeelle.

Marko Tarkkala sijoittui perjantaina neljänneksi hävittyään kolmannen sijan ainoastaan kahdella sekunnilla Ranskan Christophe Nambotinille. Voiton korjasi Mika Ahola ja toiseksi korkeimman podiumpaikan Ruotsin Joakim Ljunggren.

-Harmittavan lähelle jäi taaskin podiumpaikka, mutta tällä tasolla erot tuppaavat olemaan pieniä, tällä kertaa näin päin, Tarkkala harmittelee. Tarkkalan ajo kulki varsin sujuvasti ja nousujohteisesti:
-Aamulla taisin olla pikkasen nukuksissa. Vaikka ajat olivat suhteellisen hyviä, se viimeinen puristus jäi tulematta. Viimeiset kolme testiä oli sekuntikamppailua Nambotinin kanssa ja se näkyi heti parantuneina pätkäaikoina. Huomenna täytyy yrittää löytää sama rytmi jo heti aamusta, Tarkkala lupaili.

Toinen kilpailupäivä toi Tarkkalan lupaaman parannuksen ja mies ylsi kauden parhaaseen sijoitukseen ja nousi toiseksi korkeimmalle korokkeelle suihkuttamaan shampanjaa:
-Toinen sija toki tyydyttää. Ehkä yksittäistä sijoitusta enemmän olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että olen löytänyt ajooni tasaisuutta. Alkukaudesta saatoin ajaa toisena päivänä podiumille ja toisena olla yhdeksäntenä. Nyt olen pystynyt vakiinnuttamaan paikkani kärkinelikkoon.

Tarkkala ajoi päivän aikana kolmet luokkapohjat hieman yllättäen extremetestille:
-Yleensä vahvuuteni on ollut endurotesteillä, mutta tänä viikonloppuna extreme- ja crossitestit sujuivat jopa paremmin kuin endurotesti. Täällä Turkissa erikoiskokeet olivat kaiken kaikkiaan hyvät ja varsin nopeat, Tarkkala kiittelee.

Seuraava osakilpailu ajetaan jo ensi viikonloppuna18.-19.6.2011 Kreikassa.

Turkin MM-osakilpailu 7/16:

1. Mika Ahola (Honda)

2. Joakim Ljunggren (Husabeg) +27,93

3. Chiristophe Nambotin (Gas-Gas) +36,64

4. Marko Tarkkala (Husaberg) +38,85

Turkin MM-osakilpailu 8/16:

1. Mika Ahola (Honda)

2. Marko Tarkkala (Husaberg) +35,81

3. Joakim Ljunggren (Husaberg) +40,63

Uusin numero