Ahola ratanauha liehuen toiseksi

Myös yleiskilpailun voittoon viilettänyt Ivan Cervantes kukisti Aholan Kreikan helteisen osakilpailun avauspäivänä Serresissa niukasti 1,25 sekunnilla, mutta suomalaisella on edelleen 18 pisteen etu espanjalaiseen nähden ennen kauden viittä viimeistä kisapäivää.
– Cervantes on tunnetusti aina vahva toisena ajopäivänä, mutta jos poistun sunnuntaina Serresista 15 pisteen johdossa, niin aikataulu pitää, ynnäsi Ahola.
Ahola taisteli lauantainakin loppuun asti ja todella tiukasti voitosta. Hän lähti kisan päättäneelle crossitestille ainoastaan 0,11 sekuntia Cervantesista jääneenä. Hämeenlinnalainen Honda-kuljettaja pohjusti rajun takaa-ajonsa takomalla pohjat endurotestille ylimääräisestä kyytiläisestä huolimatta.
– Järjestäjille on annettava pitkä miinus siitä, että he olivat nauhoittaneet reitin varsin huonosti. Enskatestillä tuuli puhalsi vuoren päällä puusta toiseen sidotun nauhan polulle. Nauhasta tarttui noin 15 metrin pätkä ohjaustankooni ja minun oli pakko löysätä vauhtia saadakseni sen irti ennen mahdollista pahempaa takaiskua.
Cervantes ajoi KTM:llään jopa yllättävänkin hyvin, mutta Ahola saa tosin tukistaa myös itseään siitä, että kauden kahdeksas päivävoitto lipui harmittavasti sivu suun.
– Tein toisen kierroksen endurotestillä hölmön mokan kaatuessani kukkulan ylityksessä. Ohjaustanko vääntyi ja ilman tuota olisin ajanut pätkälle yleiskilpailun pohjat. Sinne hukkaantui kalliita sekunteja. Mutta ei voi mitään, tuollaisia työtapaturmia vain sattuu, pudotteli Ahola harmissaan.

”En ole kilpaillut ikinä näin kuumassa!”

Lämpötila nousi kisapäivän aikana parhaimmillaan – tai pahimmillaan – yli 40 asteeseen.
– En ole kilpaillut pitkällä urallani vielä ikinä näin kuumissa olosuhteissa, huokaili päivän nopein suomalaiskuljettaja Ahola.
Sitä hän ei tehnyt silti suinkaan hiestä märkänä.
– Kuumuus oli todellakin sitä luokkaa, että se kuivatti hienkin. Aika outo tunne. Varsinkin klo 13-16:n välillä helle oli jo aivan järjetön, eikä sitä päässyt mihinkään pakoon. Ei edes siirtymillä.
Kakkosluokan muista suomalaiskuljettajista Husqvarnalla kilpaileva Juha Salminen sijoittui neljänneksi, hänen tiimikaverinsa Marko Tarkkala 11:nneksi ja Husabergia käskyttävä Valtteri Salonen 16:nneksi.
Salminen jäi karkuun karauttaneesta kärkikaksikosta 1.16 minuuttia, mutta kolmanneksi KTM:llä ajaneesta ranskalaisesta Pierre Renetistä vain 5,36 sekuntia.

Suomalaisten panos oli lauantaina kaiken kaikkiaan todella vahva, kun KTM-kuljettaja Eero Remes juhli 1-luokassa komeaa voittoa. Matti Seistola sivalsi samassa luokassa Husqvarnalla neljänneksi. Yleiskilpailussa Ahola pystyi pitämään Remeksen 16,82 sekunnin turvin takanaan.

Uusin numero