Ahola MM-johdossa kesätauolle

Ajamalla Aholan neljäs peräkkäinen mestaruus ei ole enää uhattuna. Ahola on voittanut kauden kymmenestä ensimmäisestä osakilpailusta seitsemän oltuaan lisäksi kolme kertaa kakkonen.
– Jaossa on kuitenkin yhä iso tukku pisteitä. Jos lähden varmistelemaan, niin ajamisesta ei tule yhtään mitään. Olen tottunut ajamaan aina vain täysillä. En ole koskaan harjoitellut varmistelemista, murjaisi kuralla kuorrutettu Ahola.

Aholan viiden voiton mittaiseksi venynyt putki katkesi jälkimmäisenä päivänä Puchovissa, mutta se ei suuremmin hämeenlinnalaista Honda-kuljettajaa harmittanut. Tärkeintä oli pitää enduro 2-luokan lähin uhkaaja, eli espanjalainen Ivan Cervantes takana.
Puchovissa voittotilinsä avasi italialainen Thomas Oldrati, joka kukisti Aholan 17,80 sekunnilla. Ahola puolestaan piti Cervantesin 14,59 sekunnin turvin takanaan. Oldrati on sarjassa kolmantena, joskin jo 54 pistettä Aholasta jääneenä.
– Oldrati oli ihan liekeissä tehden virheettömän suorituksen. Johdin luokkaa vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta yritin ottaa sen jälkeen varman päälle ja se oli kostautua, kertoi Ahola.
Aholan kantilta tilanne näytti vaikeimmalta kolmannella extreme-testillä, jolla hän kaatui. Oldrati siirtyi siinä vaiheessa 21 sekunnin johtoon ja Cervanteskin piipahti hetken suomalaisen edellä 0,23 sekunnin erolla. Tosin vain hetken, sillä Ahola iski takaisin välittömästi seuraavalla, eli viimeisen kierroksen endurotestillä.
– Ajattelin, että kuinkas tässä kävi ja latasin enskatestille pohja-ajan lyöden Cervantesin 18 sekunnilla. Olin sen jälkeen edelleen luokkani nopein crossitestillä. Päivän päättäneellä extremellä minulla ei ollut enää kiirettä mihinkään.
Puchovia ajoittain piiskanneet sateet tekivät reitistä varsin vaativan.
– Erityisesti endurotesti oli paikoitellen todella liukas ja mutainen. Lisäksi röykkyiset savispoorit ja puun juuret tekivät siitä yhtä helvettiä, latasi Ahola.
Kakkosluokan muista suomalaiskuljettajista Marko Tarkkala ja Valtteri Salonen kävivät huiman taistelun kuudennesta sijasta. Se vääntö päättyi niukasti 0,99 sekunnilla Tarkkalan hyväksi.
Ahola oli sunnuntain yleiskilpailun toiseksi nopein suomalaiskuljettaja. Enduro 1-luokassa toiseksi sivaltanut Eero Remes oli 9,84 sekuntia Aholaa kiireisempi.
MM-sarjan seuraava ja samalla kolmanneksi viimeinen kisaviikonvaihde odottaa vuoroaan 28.-29. elokuuta Kreikan Serresissa. Aholan ohjemaan sisältyy sitä ennen heinäkuussa ajettavat Italian mestaruussarjan kolme viimeistä kisapäivää.