Ahola janoaa Italian mestaruutta

Niistä kaksi seuraava ovat vuorossa tulevana lauantaina ja sunnuntaina Tolmezzossa.
– Molemmat mestaruudet ovat omissa käsissäni. Jos kaikki kulkee nappiin, niin minulle tarjoutuu mahdollisuus ratkaista Italian mestaruus edukseni jo Tolmezzossa ennen sarjan päättävää ja heinäkuun viimeisenä päivänä Lumezzanessa ajettavaa kisaa, ynnää Ahola.
Enduro 2-luokan maailmanmestaruus tulee luonnollisesti Aholan arvoasteikolla päällimmäisenä, mutta myös saapasmaan tittelillä on paljon painoarvoa italialaistiimissä pitkään kilpailleen hämeenlinnalaisen Honda-kuljettajan ajatuksissa.
– Olen ajanut Italian mestistä jo kymmenkunta vuotta ja minulla on sieltä useampia kakkossijoja, mutta ei yhtään mestaruutta. Eiköhän nyt olisi korkea aika korjata tuokin tilanne, toteaa Ahola tyynesti.

”Käsi kestää ajamisen täysillä”

Ahola kolhi kättään elokuun lopulle ulottuvan MM-tauon alla Slovakian osakilpailussa vajaat kaksi viikkoa sitten.
– Onneksi kyse ei ollut pahemmasta, vaan lähinnä mojovasta mustelmasta. Turvotus on laskenut ja vaikka käsi onkin vielä vähän kosketusarka, ei se estä minua ajamasta täysillä Italiassa, vakuuttaa Ahola.
Tolmezzo on tuttu paikka Aholalle, joka on vienyt nimiinsä kolme edellistä kisapäivää Italian sarjassa.
– Nurtsipainotteiset pätkät ovat pitkälti samat kuin vuonna 2005 täällä ajetussa MM-osakilpailussa.

Remes ei aja Tolmezzossa

Italian sarjassa ulkomaalaiskuljettajat ajavat mestaruudesta ainoastaan yleiskilpailun osalta. Luokkakohtaiset tittelit on varattu isäntämaan kuljettajille.
Suomalaiskuskit ovat Aholan johdolla vahvasti esillä yleiskilpailussa, jossa Eero Remes on viidentenä ja Matti Seistola yhdeksäntenä.
Remes ei ole tosin mukana Tolmezzossa.
– Minulla on ollut nilkan kanssa vähän probleemaa ja katsoin paremmaksi parannella sitä Suomessa, kertoo kuluvalla kaudella lopullisen läpimurtonsa MM-eliittiin puhkonut Remes.
Vahvaa jälkeä tehnyt Remes on enduro 1-luokan MM-pisteissä ilahduttavasti kakkosena. Pikkuluokan kaksi edellistä maailmanmestaruutta olivat Aholan lennokasta käsialaa.

Italian endurosarjan yleiskilpailun pistetilanne 4/7 osakilpailun jälkeen:
1) Mika Ahola Suomi, Honda 82
2) Simone Albergoni Italia, KTM 64
3) Alessandro Belometti Italia, KTM 61
4) Rodrig Thain Ranska, TM 49
5) Eero Remes Suomi, KTM 46
6) Thomas Oldrati Italia, KTM 40
…9) Matti Seistola Suomi, Husqvarna 22.

Sarjan viimeiset osakilpailut: 3.-4.7. Tolmezzo, 31.7. Lumezzane.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero