Ahola jahtaa jättipottia lauantaina Ranskassa

– Tavoitteeni on varmistaa maailmanmestaruus jo heti lauantaina, eikä siirtää sen ratkaisua kauden viimeiseksi kisapäiväksi, vahvistaa MM-huipennukseen Ranskan Noiretablessa valmistautuva Ahola.
Ahola osui Hondallaan vuonna 2007 juuri Noiretablessa kultasuoneen, joka ei ole osoittanut ehtymisen merkkejä. Tuloillaan oleva MM-kulta on Aholalle, 35, jo neljäs putkeen.

Taktiikkana ajaa täysillä voitosta

Aholalla on kulkenut kuluvalla kaudella omien sanojensa mukaan kovempaa kuin koskaan. Sen puolesta puhuvat myös yhdeksän päivävoittoa 2-luokassa, sekä epävirallisen yleismestaruuden varmistuminen jo ennen kahta viimeistä kisapäivää.
Aholan ainoa uhkaaja, espanjalainen KTM-kuljettaja Ivan Cervantes survoo Ranskan maaperää 28 pisteen takamatkalla suomalaiseen nähden. Aholalle riittäisi mestaruuden sinetiksi lauantaina siis toinenkin sija, vaikka Cervantes tuulettaisikin kauden viidettä päivävoittoaan.
Sitä kunniaa ei Ahola aio kuitenkaan Cervantesille suoda. Eikä Ahola ynnää pisteissä muidenkaan matemaattisten mahdollisuuksien varaan. Käytännössähän hänelle riittäisi kahden päivän kuluessa pelkkä köröttely ja Noirateblen maisemien ihailu matkalla mestaruuteen.
– En lähde suinkaan varmistelemaan. Taktiikka on sama kuin tähänkin asti. Ajetaan täysillä voitosta ja yritetään pysyä pystyssä.

Ahola ei tapaile sadetanssin askeleita

Endurovelho Ahola ei lähde toisaalta tapailemaan sadetanssinkaan askeleita piskuisessa Noiretablen kylässä, vaikka Cervantes ei olekaan tunnetusti terävimmillään kuraisissa kekkereissä.
– Noiretablessa on näillä näkymin sateen uhka päällä perjantaina ja lauantaina. Taidan sadekelin, mutta ajaisin ehdottomasti mieluummin auringonpaisteessa ja pienellä riskillä. Sadekelissä siirtymät vaikeutuvat, mikä nostaa samalla riskiä pyörän mahdollisen rikkoutumisen osalta.
Aholan punavalkoinen Honda on käynyt ja kukkunut kuluvalla kaudella kuin kello. Jopa täydellisemmin, mitä maestro itsekään osasi odottaa.
– Olen tosi tyytyväinen pyörään. Eipä silti, kyllähän uuden pyörän kanssa paiskittiin äärettömän paljon töitä ennen kauden alkua. En ole testannut ja säätänyt vielä koskaan näin paljon. Tiimipäällikkö Mayr (Franco) silmäilikin minua kauden alla hetken huolestuneena, kun totesin hänelle, että en ole ehtinyt treenaamaan lainkaan. Aina kun lähdin harjoittelemaan, niin sessio kääntyikin testaamiseksi.

”Makeat pätkät!”

Noiretableen jo maanantaina matkannut Ahola on käyttänyt kauden kahdeksannen MM-kisaviikonvaihteen aluspäivät tavoilleen uskollisesti ja tinkimättömästi hyödykseen reittiin tutustuessaan.
– Todella hienot ja makeat pätkät. Enduro- ja crossitestit ajetaan suurimmaksi osaksi nurtsirinteillä.
Extreme-testi on puolestaan täsmälleen samassa paikassa kuin vuoden 2007 kisassakin, joskin sen luonne on kokenut yhtä hyppyriä lukuun ottamatta merkittäviä muutoksia .
– Extremeltä löytyy isoja pudotushyppyreitä ja vastapainoksi porrasylämäkiä lähes pystysuoralla kalliolla. Odotan, että testi kokee osittaisen muutoksen viimeistään perjantain aikana. Siellä on nyt yksi niin paha kivikko, että siitä vain harva pääsisi läpi, arvioi Ahola.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero