Agostini mukana MP-messuilla

Helsingin Messukeskuksessa 31.1.-2.2. järjestettävä MP 14 Moottoripyöränäyttely saa arvovaltaisen vieraan, kun italialainen Agostini saapuu Suomeen.

Ennen messuja legenda vierailee perjantaina Lahdessa Moottoripyörämuseon varainkeruugaalassa, jossa hän muun muassa signeeraa vastajulkaistua kuvakirjaa uransa huikeista hetkistä.

– Agostini, joka on myös museomme virallinen kummi, on elävä legenda ja hänen tulonsa Suomeen Moottoripyörämuseoomme sekä MP-messuille on erittäin suuri kunnianosoitus paitsi meille, mutta myös koko suomalaiselle moottoripyöräurheilulle, Moottoripyörämuseon ja Riku Motorin Riku Routo intoilee.

MP 14 Moottoripyöränäyttelyssä Agostini muun muassa markkinoi fanituotteitaan. Paikalla MP-messuilla Moottoripyörä Museon osastolla ovat myös maailmanmestari JarnoSaarisen leski Soili Karme, joka edustaa Jarnon elämäkertaa ”Ikuisesti Nuori” sekä MM-mitalisti Pentti Korhonen, joka signeeraa kirjaa ”TT:stä RR:ään”. Messuilla nähdään myös MM-mitalisti Teuvo Länsivuori oman elämäkertansa ”Kilparatojen Hopeatähti” kera.

– On aivan uskomatonta saada tällainen porukka kasaan yhteen paikkaan, Routo iloitsee.

"Kunnia saapua Suomeen"

Agostini vierailee moottoripyöränäyttelyssä myös Yamaha Racingin varikko-osastolla, jossa esillä on Yamaha-kuskien kalustoa. Tänä vuonna Yamaha Motor haluaa nimenomaan keskittyä kilpailutoimintaan ja kilpailijoidensa tukemiseen. Näin ollen edellisvuosien tapaista suurta esittelyosastoa ei messuilla nähdä.

– On tärkeää, että maahantuojat keskittyvät nimenomaan kilpailijoiden tukemiseentällaisina aikoina. Minulle on kunnia saapua Suomeen tapaamaan paitsi tämänpäivän kilpailijoita, mutta myös muistelemaan kisavuosiani yhdessä vanhojenystävieni kanssa. Koin muun muassa Imatralla monta erittäin hienoa hetkeä, Agostini myhäilee.

MP 14 Näyttely järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 31.1.-1.2. ja Varainkeruugaala Lahden Moottoripyörämuseossa 31.1.
 

Uusin numero