Agostini äimistelee Lorenzoa: ”Hämmästyttävää, hämmästyttävää!”

– En, en ole eläissäni nähnyt kenenkään tekevän vastaavaa. Hämmästyttävää, hämmästyttävää!, äimistelee Agostini.

15 maailmanmestaruutta voittanut Agostini ei malta olla peilaamatta Lorenzon urotyötä omaan uraansa.

– Minulta meni kuukausi toipumiseen solisluuvammasta, kun kaaduin vuonna 1974 Ruotsin osakilpailussa taistellessani Barry Sheenen kanssa. Mutta mitä teki Lorenzo? Hän kaatui, siirtyi ratasaairalaan ja sieltä Assenin sairaalaan, lensi yksityiskoneelle vielä samana iltana Barcelonaan, jossa hänet leikattiin seuraavan yönä ja palasi taas Asseniin noustakseen 35 tunnin kuluttua leikkauksesta jälleen pyörän selkään.

Lääketiede on sekin ottanut tietenkin harppauksia sitten Agostinin kulta-aikojen, mutta maestron on silti vaikea uskoa vieläkään näkemäänsä.

– Olen nähnyt vuosien saatossa monta urheaa kuljettajaa, mutta se mitä näin Lorenzon tekevän, oli ainutkertaista.

Lorenzo: ”Todelliset sankarit
löytyvät arkielämästä”

Kuninkuusluokan kaksinkertainen maailmanmestari Lorenzo painotti Assenissa, että viides sija oli häneltä kovempi saavutus kuin yksikään aiempi voitto. Agostini alleviivaa suosiolla saman.

– Se oli kuin voitto. Lorenzo jäi sarjaa johtavasta Pedrosasta (Dani) vain kaksi pistettä lisää. Niin, ja nyt Lorenzo lähtee tekemään paluuta voittajaksi jo reilun viikon kuluttua Saksassa. Olen Assenin kisan osalta pahoillani Pedrosan puolesta, sillä hän on fantastinen persoona. Danilla ei vain löytynyt kykyä käyttää tilaisuutta edukseen Lorenzoon nähden. Dani valitteli pidon puutetta, mutta niinhän yleensähän ne kaikki, heitti Agostini sarkastisesti.

Sankarin viittaa harteiltaan karistelleen Lorenzon arvostus kasvoi myös niiden kommenttien myötä, jotka hän pudotteli kaikkensa antaneena kisan jälkeen.

– Minäkö sankari? En, todellisia sankareita ovat ne, jotka taistelevat kuukaudesta toiseen pärjätäkseen seuraavaan palkkapäivään asti.

 

Uusin numero