Aarnion MM-jatkohaaveet haihtuivat Ljubljanan pölypilveen

Kilpailusta jatkopaikka oli tarjolla 10+1 kuljettajalle, joten ennakkoon kuusi pistettä ja kohtuullinen suoritus riittäisi Aarniolle jatkopaikkaan. Syystäkin jatkopaikka oli tavoitteena.

Itse kilpailussa rata oli haastava ja ohitukset todella kortilla. Aarnio aloitti kilpailunsa ajamalla avauserässään kolmanneksi.

Edellä maaliin ajoivat Tanskan Peter Kildemand sekä Tampereen GP:n voittanut Matej Zagar.

Toisessa erässään Aarnio haastoi Puolan Janusz Kolodziejn taistoon erän voitosta mutta puolalainen piti pintansa. Aarniolle kuitenkin hienosti kaksi pistettä. Kolmannessa erässään mies kasvatti pistetiliä yhdellä ja jatkopaikka oli edelleen hyppysissä.

Aarnio jäi neljännessä erässään nollille joten kaikki jäi viimeisen erän varaan. Erävoitolla jatkopaikka olisi varma.

Tälle kaudelle paljon työtä starttiensa eteen tehnyt Aarnio ottikin loistavan startin ja painoi kärkeen ulkoradan huonosta lähtöpaikasta huolimatta.

Etukaarteeseen mies taittoi kärjessä mutta sitten epäonni iski. Pyörä hyytyi sytytysongelmien vuoksi ja edessä oli keskeytys. Sen myötä jatkopaikka haihtui Ljubljanan pölyyn.  

– Harmittaa tosi paljon. Ajaminen sujui ja pyörät kulki ihan kivasti. Sytytyslaitteet eivät sitten ilmeisesti tätä yli kolmenkymmenen asteen hellettä kestäneet vaan menivät rikki. Tiesin tilanteen viimeisessä erässä ja etukäteen se olisi ollut vielä kohtuullisen helppo erä. Pääsinkin startista kärkeen, vaikka lähtöpaikka oli huonohko, mutta se ilo loppui lyhyeen kun pyörä hyytyi heti alkuunsa, huokaisi Aarnio pettyneenä.

"Kalusto kuntoon ja
ladataan ukko iskuun!"

– Startin rooli korostui tässä kisassa tosi paljon. Sisäradan lähtöpaikat oli parhaimmat, ulkoa ei ollut kärkeen asiaa.  Ohituksia ei juurikaan nähty. Nyt sitten on viikon tauko. Laitetaan kalusto kuntoon ja ladataan ukko taas iskuun. Eiköhän tämä onni joskus käänny minullekin suotuisaksi, päätti Aarnio.

Kilpailun ykköseksi ajoi Tanskan Nicolai Klindt, joka voitti uusinnassa Ratinassa juhlineen Zagarin. Molemmat ajoivat 13 pistettä.

Puolan Kolodziej sijoittui kolmanneksi ajettuaan viidestä erästä 11 pistettä. Australian GP-tähti Troy Batchelor, Ruotsin Peter Ljung, Tanskan Peter Kildemand ja Puolan Patryk Dudek ajoivat 10 pistettä kukin ja selvisivät jatkoon.

Italian Nicolas Covatti yllätti kaikki kerättyään yhdeksän pistettä. Australian Cameron Woodward ajoi pisteitä seitsemän ja viimeisen jatkopaikan saalisti Tsekin Josef Franc kuudella pisteellä.

Aarnion neljä pistettä riittivät sijaan 13.

Loput kaksi MM-karsintakilpailua ajetaan Iso-Britannian Berwickissä ja Saksan Abensbergissä.

 

Samanlaisia ​​uutisia

Kullas vahvana SM-motocrossin kaatosateessa Orimattilassa

Vantaan Moottorikerhon Harri Kullas juhli kolmatta kertaa perättäin kaikkien erien voittoa, kun motocrossin SM-sarjassa ajettiin neljäs osakilpailu Orimattilassa sunnuntaina. MX2-luokassa puolestaan sarjakärki Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen väänsi niukan voiton Tampereen

Viimeisin numero