Aarnio jatkoon MM-speedwayssa

Suomen edustajina olivat Tero Aarnio, joka haki jatkopaikkaa Iso-Britannia Berwickistä ja samaan aikaan Timo Lahti taisteli jatkopaikasta Saksan Güstrowissa. Kilpailussa piti ajaa yhdeksän parhaan joukkoon jatkoon selvitäkseen.  Kymmenenneksi sijoittunut jatkaisi semeihin varamiehenä.

Berwickissä ajetussa karsinnassa Aarnio taisteli itsensä komeasti jatkoon loukkaantuneesta kädestä huolimatta. Aarnio ajoi viidestä erästään yhdeksän pistettä ja se riitti sijaan kahdeksan. Aarnio oli todella iloinen haastavissa olosuhteissa ajetun karsinnan jälkeen.

– Oikein tyytyväinen olen. Jatkopaikkaa lähdettiin tavoittelemaan ja se saavutettiin. Alussa oli hankalaa, sillä täällä on satanut monta päivää ja kisan alussakin satoi vettä. Rata oli semmoista mämmiä, että ei siinä kuskit tahtonut saada edes pyörää linkkuun. Puolivälissä kisaa sade kuitenkin taukosi, ja sen jälkeen ajaminenkin alkoi näyttämään speedwaylta. Sen jälkeen myös oman pyörän säädöt olivat olosuhteisiin nähden kohdallaan, kommentoi tyytyväinen Aarnio kilpailuaan.

– Todella hyvältä tämä jatkopaikka tuntuu. Kausi on ollut vaikea ja tätä kilpailua varjosti vielä tuo loukkaantunut käsi. Yllättävän hyvin se kuitenkin kesti. Tämä antaa balsamia haavoihin myös viime vuoden karsintojen pettymykseen. Tulevat semifinaalit on sitten pelkkää bonusta, jatkoi Aarnio.

Lahdella ei ollut yhtä hyvät fiilikset Saksan Güstrowissa ajetun karsinnan jälkeen. Kuusankosken nuori mies taisteli urheasti, mutta suora jatkopaikka jäi pisteen päähän. Semifinaaleihin Lahti selvisi varamiehenä. Se ei Lahtea lämmittänyt.

– Tosi pettynyt olen, jatkopaikkaa lähdettiin hakemaan. Kisa oli ylä-ja alamäkeä. Tuli pari hyvää erää mutta sitten myös pari huonoa. Kaikkeni tein, mutta ei vaan riittänyt. Viimeisessä erässä taistelin Tyron Proctorin kanssa. Olin toisena mutta se puristi viimeisessä kurvissa ohi. Sen pisteen olisin tarvinnut, mutta kun ei niin ei.

– Harvoin näkee näin tasaista kilpailua, että jää seitsemällä pisteellä kymmenenneksi. Varamiespaikka ei paljoa lämmitä. Katsoa vaan, kun toiset ajaa kilpaa. Voihan sitä päästä semeissä ajamaan, jos jotain jollekin sattuu. Mutta sitä ei nyt kenellekään toivo, tietenkään, kommentoi todella pettynyt Lahti kilpailuaan.

Semifinaalit eli race-offit ajetaan kesäkuun 30. päivä Tsekin Divisovissa, Italian Lonigossa ja Tanskan Vojenssissa.
 
Tulokset Berwick:
  1. Chris Harris Iso-Britannia 15
  2. Sam Masters Australia 12+3
  3. Daniel King Iso-Britannia 12+2
  4. Ryan Fisher USA 11
  5. Davay Watt Australia 10
  6. Linus Sundström Ruotsi 9
  7. Krzysztof Buczkowski Puola 9
  8. Tero Aarnio Suomi 9 (1,2,2,2,2)
  9. Kenneth Hansen Tanska 7
10. Emiliano Sanches Argentiina 5
11. Facundo Albin Argentiina 5
12. Guglielmo Franchetti Italia 4
13. Henry van der Steen Hollanti 4
14. Kenny Ingalls USA 3
15. Lee Complin Iso-Britannia 2
16. Marcel Helfer Saksa 2
17. Matej Kus Tsekki 2
 
Tulokset Güstrow:
  1. Przemyslaw Pawlicki Puola 12
  2. Peter Ljung Ruotsi 11
  3. Mikkel B. Jensen Tanska 10+3
  4. Kevin Wölbert Saksa 10+2
  5. Kjastas Puodzuks Latvia 10+1
  6. Mad Korneliussen Tanska 10+0
  7. Renat Gafurov Venäjä 9
  8. Dennis Andersson Ruotsi 9
  9. Peter Kildemand Tanska 8
10. Timo Lahti Suomi 7 (1,0,3,2,1)
11. Piotr Pawlicki Puola 6
12. Tobias Busch Saksa 6
13. Edward Kennet Iso-Britannia 5
14. Tyron Proctor Australia 5
15. Andrej Lebedev Latvia 2
16. Aleksei Karchenko Venäjä 0
17. Tobias Kroner Saksa 0
 

Uusin numero