Aalto kaikkien aikojen suomalaissijoitukseen Mansaarella

Mansaaren TT:n dramaattisena avauspäivänä tehtailtiin ennätyksiä. Ensimmäinen kilpailulähtö, Superbike TT, oli Michael Dunlopin näytöstä. Dunlop kirjasi nimiinsä ensimmäisen 17 minuutin alittavan kierrosajan noin 60-kilometrisellä Snaefell Mountain Coursella. Keskinopeutena 16:58.254 tarkoittaa 133,383 mph, eli noin 215 km/h. Dunlop ajoi ennätysajalla kilpailun voittoon ennen Ian Hutchinsonia ja John McGuinnessia.

Avauspäivänä viivalla nähtiin myös suomalaisväriä, kun pari Alan Foundsin ja Aki Aalto osallistuivat sivuvaunuluokan ensimmäiseen kilpailuun. Yksi ennakkosuosikeista, Dave Molyneux/Dan Sayle, eivät päässeet viivalle lainkaan, ja Ben ja Tom Birchall joutuivat jättämään leikin kesken kärkipaikalta viimeisellä kierroksella. Voittoon ajoi pari John Holden ja Andy Winkle, ja nopeampi Foundsin veljes Peter oli toinen parinaan Jevan Walmsley. Kolmannelle sijalle ehtivät Alan Founds ja Aki Aalto, mikä on kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus. Aalto voi vielä lyödä oman ennätyksensä, sillä sivuvaunujen toinen kilpailulähtö ajetaan perjantaina 10. kesäkuuta. 

Avauspäivä näytti myös TT:n synkän puolen, kun australialaissyntyinen Dwight Beare menehtyi sivuvaunuluokan kilpailussa tapahtuneessa onnettomuudessa. Miehen pari, Benjamin Binns selvisi nilkan murtumisella. Lisäksi erittäin kokenut, Ice Valley Racing –tiimin nokkamies Paul Shoesmith menehtyi kilpailulähtöjen jälkeisessä harjoitussessiossa tapahtuneen onnettomuuden seurauksena. 

Mansaaren TT jatkuu 6. kesäkuuta supersport- ja superstock-luokkien lähdöillä.

Uusin numero