Aakon kausi päättyi kaatumiseen ja kylkiluiden murtumiseen Berliinissä

Lauantain kilpailussa Aakko esiintyi vahvasti. Mies kukisti Itävallan ylpeyden Harald Simonin ja laittoi myös itänaapurin taiturit ahtaalle. Viidestä erästä kertyi 11 pistettä ja se takasi jaetun neljännen sijan avauspäivän jälkeen.

Sunnuntaina Aakko kaatui kolmannessa erässään ja kilpailu päättyi käytännössä siihen. Yhteensä pisteitä kertyi 15 ja sijoitus 7. Sairaalassa todettiin kylkiluiden murtuneen, joten samalla myös kausi on ohi. Oulun jäägladiaattori oli syystäkin vaisuna.

– Lauantai meni ihan ok. Ajaminen sujui hyvin ja pyöräkin toimi. Lopussa alkoi murtunut jalka vaivaamaan, ei pystynyt kaarteissa kunnolla painamaan. Sunnuntain kolmannessa erässä sitten takapyörä luisti alta ja kaaduin. Kylkiluita on neljä poikki ja kausi on ohi, nyt jää MM-sarjan päätös Inzellissä ajamatta, Aakko huokaisee.

Tani ajoi myös lauantaina hyvin pisteitä. Sunnuntaina pistepussi ei täyttynyt yhtä jymäkästi, joten yhteensä pisteitä kertyi 10 ja 12. sija. Norola pääsi varamiespaikalta ajamaan kaksi erää mutta pistetili ei avautunut.

Kilpailu kulki odotetusti venäläisten tahdissa. Avauspäivänä kahdeksankertainen maailmanmestari Nikolai Krasnikov ajoi maksimipisteet ja kukisti MM-sarjan kärkiduon Daniil Ivanovin ja Dmitry Koltakovin.

Sunnuntain kilpailussa hallitseva maailmanmestari Daniil Ivanov ajoi maksimipisteet. Krasnikov menetti sunnuntaina kaksi pistettä, ensin tappioon Ivanoville ja sitten jalkatapin katkeamisen myötä myös Itävallan Harald Simonille, joka teki vahvan paluun radoille loukkaantumisen jälkeen.

Kahden päivän yhteistuloksissa Krasnikov ja Ivanov päätyivät tasapisteisiin. Uusinta kuitenkin vesittyi, sillä Ivanov ei tullut aikarajan puitteissa radalle, joten Krasnikov sai ns. luovutusvoiton. Koltakov otti podiumin kolmannen paikan.

Berlin Ice Challenge:
  1. Nikolai Krasnikov Venäjä 28+3
  2. Daniil Ivanov Venäjä 28+M
  3. Dmitry Koltakov Venäjä 27
  4. Harald Simon Itävalta 24
  5. Jan Klatovsky Tshekki 18
  6. Antonin Klatovsky Tsekki 16
  7. Antti Aakko Suomi 15 (2,2,2,3,2)+(2,2,d,0,N)
  8. Max Niedermaier Saksa 15
  9. Grzegorz Knapp Puola 13
10. Stefan Pletschacher Saksa 13
11. Sven Holstein Hollanti 13
12. Tomi Tani Suomi 10 (2,1,2,1,0)+(1,0,2,0,1)
13. Hans Weber Saksa 7
14. Martin Leitner Itävalta 6
15. Josef Kreuzberger Itävalta 4
16. Markus Jell Saksa 3
17. Miroslaw Danizewski Puola 0
18. Tomi Norola Suomi 0

Uusin numero