Espanjalaiset kärjessä ennätyksellisen tasaisessa MotoGP-luokassa Assenissa

Assenin MotoGP-luokka 15 kärkikuljettajan osalta oli tiukin koko Grand Prix –sarjan historiassa. Eroa oli vain ennätykselliset 16 sekuntia.

Marquez alkoi vetää Hondallaan loppukierroksilla muihin eroa ja ruutulipulla Marc oli vajaat 2,3 sekuntia edellä Suzuki-kuljettaja Alex Rinsiä. Maverick Vinales sijoittui kolmanneksi.

Rinsin kanssa kävivät kovan kamppailun Yamahan Maverick Vinales, Andrea Dovizioso (Ducati), Valentino Rossi (Yamaha), Cal Crutchlow (Honda) ja Jorge Lorenzo (Ducati), jotka tulivat maaliin tässä järjestyksessä.

Toisen ja seitsemännen sijan eroa oli vain vajaat 2,2 sekuntia. Sijoille 8-10 ajoivat Johann Zarco, Alvaro Bautista ja Jack Miller.

MotoGP-luokan pisteissä Marquezilla on 41 pisteen johto toisena olevaan Rossiin. Vinales on Marquezia jäljessä 47 pistettä.

Seuraava osakilpailu ajetaan Saksan Sachsenringillä 15. heinäkuutta ja MotoGP-luokassa on mukana myös Mika Kallio.