Cross countryn SM-finaalit Säkylässä

Säkylässä ajetaan Mobius SM Cross Country -sarjan neljäs ja samalla viimeinen osakilpailu reilun kahden viikon kuluttua.

Kilpailupaikkana toimii usean vuoden ajalta tuttu Porin prikaatin varuskunta-alue Huovinrinteellä Säkylässä, Säkylä-Huittinen-tien 212 varressa. Kilpailijoilla on ajettavanaan pääosin hiekkapohjainen, vajaan 12 kilometrin mittainen reitti, joka on saanut jälleen uutta muotoa.

Säkylässä haetaan lopullinen järjestys niin Suomen mestaruussarjaan (A-luokka) kuin neljään Suomen Cup -sarjaankin. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan päivän aikana ajetaan kolme starttiryhmää.

Kilpailupäivä käynnistyy kello 9:00 naisten Suomen Cup -lähdöllä, jossa ovat mukana myös kansallisen kilpailunsa merkeissä nuoret, 60-vuotiaat veteraanit ja classic-pyörillä etenevät kuljettajat. He ajavat tunnin mittaisen koitoksen.

Harraste-luokka lasketaan kaksituntiseen kilpailuunsa kello 11:00.

Päivä päättyy SM-luokan kaksituntiseen kilpailuun, joka käynnistyy kello 14:00. Samassa starttiryhmässä ajavat 40- ja 50-vuotiaat veteraanit sekä alle 20-vuotiaat Suomen Cup -finaalinsa. Reitillä nähdään myös kansallinen B-luokka.

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu Kalkku ry:n nettisivuilla kalkku.fi, mistä löytyvät myös kilpailun perustiedot ja minne täydentyy ajajien lähtöluettelo. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 8. lokakuuta kello 23:59.

Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.

Uusin numero