Marquez palautti Rossin ruotuun

Marquez jätettiin aamun sessiossa viidenneksi 0,350 sekuntia Rossin takana.

Jälkimmäisellä ja samalla päivän nopeimmalla harjoitusjaksolla tahti oli kuitenkin täysin toinen. Marquez latasi viimeisellä, eli 16. kierroksellaan muille malliksi kovan pohja-ajan 1.32,882.

Rossi vei ensimmäisen treenin nimiinsä lukemin 1.34,535 pystyen nipistämään siitä iltapäivällä lähes sekunnin. Sijoituksellisesti se jäi kuitenkin laihaksi lohduksi. Rossi löysi itsensä yhdistetyllä tuloslistalla sijalta yhdeksän 0,716 sekuntia Marquezista.

Ducatin tehdastalliin ensi kaudella siirtyvä Pramac-tiimin Andrea Iannone ajoi molemmilla jaksoilla kärkitrioon. Hän päätyi toiseksi 0,222 sekuntia pohjista.

Yamahan kanssa torstaina kahden vuoden jatkosopimuksen viimeistellyt Jorge Lorenzo oli kolmas 0,320 sekuntia Iannonesta.

Lorenzon ja Rossin väliin kiirehtivät Ducatin Andrea Dovizioso, Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa, LCR Hondan Stefan Bradl ja hieman yllättäen Pramac Ducatin Yonny Hernandez.

– Radan uusi luonne on hyvä. Pidän siitä!, iloitsi Rossi kaikesta huolimatta.

– Erityisesti asfaltin ja radan pinnan laatu on nyt paljon parempi. Ajaminen on helpompaa, koska pitoa on enemmän. Tosin rengasvalinta on täällä vaikeaa. Pehmeämpi rengas on vähän nopeampi, mutta sitä on vaikeaa saada kestämään kisapituutta, tuumi Rossi.