Cairoli ja Herlings hallitsivat odotetusti Hyvinkäällä – 17 000 katsojan kisaviikonvaihde

Kotimaiset kuljettajat eivät olleet parhaimmillaan sunnuntaina ajetussa motocrossin Suomen MM-osakilpailussa.

Harri Kullas, jonka eilinen MX2-luokan karsintaerän viides sija lupaili hyvää, epäonnistui starteissa ja jäi yhteistuloksissa kolmanneksitoista.

MX2-luokkaa piti ylivoimaisesti nimissään hallitseva maailmanmestari Hollannin Jeffrey Herlings, joka otti täydet pisteet molemmista kilpailueristä.

Saman teki MXGP-luokan maailmanmestari Antonio Cairoli, joka Hyvinkäällä otti nimiinsä 71. voittonsa.

Suomen Ludvig ”Ludde” Söderberg oli yhteistuloksissa 20. ja Joni Roos 21.

Savasteelle EM-pronssia

14-vuotias Kim Savaste johti jälleen kilpailuerää pitkään, mutta kaatumisen myötä nuorukainen sai heittää hyvästit Euroopan mestaruudelle. Savaste ylitti maalilinjan kolmantena ja saavutti samalla EM-pronssia.

Niinikään Emil Weckmann ajoi hienosti EMX85-luokassa sijoittuen kymmenenneksi. Matias Vesterinen oli 23. ja Otto Hilden 31. EMX65-luokassa Kimi Koskinen ajoi sijalle 14. ja Sampo Rainio oli 38.

EMX250-luokassa sunnuntain paras suomalainen oli Santtu Tiainen, joka sijoittui kahdeksanneksi. EMX300-luokan ainoa suomalainen Rene Rannikko oli viides.