Marquez jatkoi voittoputkeaan vuorostaan varikon portilta

Moinen ihme nähtiin Sachsenringin osittain märällä radalla Sakassa, jossa kuninkuusluokan kisan alusta ei dramatiikkaa, eikä toisaalta sekavuuttakaan puuttunut.

Vain 3,6 kilometrin mittainen rata sai sadetta pintaansa Moto2-luokan kilpailun jälkeen. Sen jälkeen varikolla kävi melkoinen kuhina ja pähkäily.

MotoGP-luokan starttiruudukossa ei nähty kuin kourallinen kuljettajia. Pääosa kuljettajista lähti kilpailuun harvinaislaatuisesti varikon portilta käytyään vaihtamassa pyöriään kuivan kelin kalustoon lämmittelykierroksen jälkeen.

Marquez nousi 30 kierroksen kisassa kaukaa takaa lopulta selvään voittoon 1,466 sekunnin marginaalilla Honda-tallikaveriinsa Dani Pedrosaan. Itse kisan aikana sateelta vältyttiin koko ajan kuivuneella radalla.

– Tilanne oli vähän samalainen kuin viimeksi Assenissa. Päätin seurata, mihin ratkaisuun Dani (Pedrosa) ja Valentino (Rossi) päätyvät lämmittelykierroksen jälkeen tullessaan varikolle. Kisan alku olikin sitten tavallaan ihan hieno, kun pääsin ohittamaan niin monta kuljettajaa, myhäili Marquez.

– Tarkkana tietenkin piti olla koko ajan, sillä radan takaosalla oli kilpailun alkupuolella tosi märkiä paikkoja, jatkoi Marquez.

Voitto oli Marquezille siis jo yhdeksäs putkeen. Vastaavaan saldoon on viimeksi pystynyt lajin legenda Giacomo Agostini vuonna 1970.

Kolmanneksi Sachsenringin vaiherikkaassa kisassa ylsi Yamahan tehdastallin Jorge Lorenzo 10,317 sekuntia voittajasta.

– Olipa olosuhteiltaan dramaattinen kisa! Olen silti varsin tyytyväinen tähän sijoitukseen, sillä Sachsenring ei ole lukeutunut koskaan suosikkieni joukkoon, tilitti Lorenzo.

Lorenzo jätti tallikaverinsa Valentino Rossin neljänneksi 8,877 sekunnin turvin.

Marquez johtaa sarjaa vajaan neljän viikon mittaisella kesätauolle lähdettäessä jo 77 pisteen erolla toisena olevaan Pedrosaan. Rossi on kolmantena seitsemän pistettä Pedrosasta.

MM-sarja kääntyy toiselle puoliskolleen 10. elokuuta Indianapolisin radalla USA:ssa.