Aarnio ajoi SM-pronssia

Kallio Racingin Superstock 600-luokan Yamaha-tiimiä Motoparkin päätösosakilpailussa edustivat Hyvinkään Marko Aarnio, 30 ja Forssan Joel Vinnikainen, 17. Tiimin kolmas kuljetaja Jasmin Sarjos, 25, oli edelleen sivussa nilkkavammansa vuoksi, vaikka alun perin Sarjoksen oli tarkoitus palata radalle juuri Motoparkissa.

Kisoja edeltänyt treenijakso osoitti ajamisen kuitenkin vielä liian rankaksi toipuvalle nilkalle, eikä ajaminen Motoparkissa ollut järkevää.

Totutusta poiketen Motoparkissa ajettiin lauantaina vain yhdet 35 minuutin aika-ajot. Superstock 600-luokan paalupaikan itselleen otti mestaruuden jo varmistanut Erno Kostamo. Aarnio oli aika-ajoissa seitsemäs ja Vinnikainen yhdeksäs.

Sunnuntain kisan parhaimmasta lähdöstä vastasi Imatran Niki Tuuli, joka starttasi kisaan kolmannesta ruudusta. IDM-sarjan yhteydessä ajettavaa Yamaha R6 Dunlop Cupia pääasiallisesti ajava ja sarjaa tällä hetkellä johtava Tuuli myös voitti koko kisan.

Aarnio oli kisan viides varmistaen sillä itselleen myös SM-pronssimitalin. SM-hopeaa otti kisassa toiseksi tullut Erkka Korpiaho.

Vinnikaisella kauden
paras kilpailu

Kallio Racingin nuorin kuljettaja Vinnikainen paransi kierrosaikaansa tasaisesti läpi koko viikonlopun ja ajoi Motoparkissa selkeästi kauden parhaimman kilpailulähtönsä.

Yhdeksännestä ruudusta kisaan startannut Vinnikainen oli maalissa kuudentena heti tiimikaverinsa Aarnion perässä. Kisan aikana tiimikaverukset jopa kävivät tiukkaa taistelua sijoituksista keskenään.

SM-pisteissä ensimmäistä A-luokan kauttaan ajanut Vinnikainen oli lopulta 11:s.