90-vuotias juhlii kilvanajon merkeissä

Kilpailussa nähdään edustava otos micro-, mini- ja 500cc- speedwayn kuljettajia sekä lukuisa joukko Amerikasta rantautuneen Flat Track- luokan kuljettajia.

Aktiivisen ja pitkään toimineen moottorikerhon vahvuuksiin kuuluu entisestään laajentunut lajikirjo, jonka myötä Seinäjoen Moottorikerhon kuljettajien nimiä on ollut luettavissa muun muassa jääradan, ATV: n, jääspeedwayn, speedwayn, maaradan, Flat Trackin, enduron, supermoton sekä motocrossin tulosluetteloista. Osassa lajeja menestystä on saavutettu myös kansainvälisellä tasolla suomenmestaruuksien lisäksi.

Seinäjoen Moottorikerhon toiminnassa juniorityö on merkittävässä roolissa. Speedwayssä micro- ja mini- speedway-harjoitukset ja erilaiset tutustumistapahtumat tuovat uusia harrastajia sekä tärkeitä taustajoukkoja lajin pariin. Tänä vuonna Seinäjoen Moottorikerho on myös tarjonnut speedwayn SM- liigassa ponnahduslaudan nuorille kuljettajille tuomalla tuoreen joukkueen kisaamaan menestyksestä ovaaleilla.

Kunnioitettavan iän sekä laajan lajiedustuksen saavuttanut Seinäjoen Moottorikerho suuntaa edelleen vahvasti tulevaisuuteen menestyvien kuljettajien sekä aktiivisten taustajoukkojen tiiviillä yhteistyöllä. Toiminnan keskiössä ovat kesäisin Seinäjoen Routakallon speedway- rata sekä talvisin Kyrkösjärven jäärata.

Teksti: Martti Mäki-Jouppila
 

Uusin numero