81. Päijänteen ympäriajo ajetaan uudella formaatilla

Päijänneajon reitti ja aikataulu uudistuvat monella tavalla. Lähtöpaikka on uusi, taukopaikka on uusi ja maalikin siirtyy uuteen paikkaan. Kilpailun järjestäjä tavoittelee uudistuneella reitillä ja aikataululla entistä suurempaa kilpailijamäärää ja haasteellista kilpailua.

81. Päijänteen ympäriajo starttaa 19. maaliskuuta uuden reittijärjestelyn myötä Lahdesta, ja päättyy sunnuntaina 20.3. Sipooseen. Yötauko vietetään Jyväskylässä.

Suomen Moottoripyörämuseo Lahdessa tarjoaa erinomaiset puitteet kilpailun startille ja tuo uutta lisäarvoa myös yleisölle. Museossa on vielä kilpailuviikonlopun ajan esillä Päijänteen ympäriajon 80-vuotisjuhlaosasto sekä Ace Cornerissa kattavat ravintolapalvelut.

Alustavan aikataulun mukaan ensimmäiset kilpailijat starttaavat lauantaina klo 9.00 ja saapuvat arviolta klo 17.30 jälkeen Jyväskylään. Jyväskylästä matka jatkuu sunnuntaina klo 6.00 alkaen takaisin kohti etelää ja Sipoossa sijaitsevaa maalia minne saavutaan noin klo 16.

Tiivistystauot pidetään lauantaina klo 14.00 Jämsässä ja sunnuntaina klo 12.00 Lahdessa Suomen Moottoripyörämuseolla.

Muuttunut aikataulu mahdollistaa sen, että moottoripyörien katsastus tapahtuu vasta lauantaina.

Kaksipäiväisestä kilpailusta jaetaan tuttuun tapaan kahdet SM-pisteet, joten mukana nähdään kotimainen endurokärki.

Vähemmän pimeäajoa,
tasapainoisemmat kilpailupäivät

Uuden reittijärjestelyn myötä Päijänneajon pimeällä ajettavien osuuksien määrä vähenee huomattavasti, mikä lisää kuskien turvallisuutta. Lauantai-iltana hämärä- ja pimeäajoa tulee vain max. muutamalle tunnille, ja nekin reitit ovat pääosin siirtymiä.

Viime Päitsissä kilpailupäivien reittien pituus oli vielä melko epätasapainoinen, mutta ensi vuodelle päivien ajojen pituudet ovat niin ajallisesti kuin matkoiltaan tasapainoisemmat. Lauantaille ajoa tulee noin 330 km ja sunnuntaille 410 km.

Niin uudet kuin kokeneet kuljettavat ovat kaikki lämpimästi tervetulleita haastamaan itsensä vuoden 2016 Päitsillä! Tehdään yhdessä kilpailuviikonlopusta unohtumaton elämys – niin kilpailjoille, yleisöllea kuin kilpailun mahdollistavalle talkooväelle.

Ilmoittautuminen, aikataulut ja reitti:
Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 2.3.2016
Reitin pituus noin 770 km. Maastokokeita 165 km, joista 83 km ajetaan lauantaina, 82 km sunnuntaina. Mukana on useita uusia maastokokeita. Mikäli reitti on lumeton, merkkaukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Luokat:
– SM-luokat: A, B
– Veteraani V50, V40 ja C
– Kunto, Classic, Pariajo

Reitti:
Lauantai 19.3.2016 – Lahti-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Jyväskylä
Sunnuntai 20.3.2016 – Jyväskylä-Rutalahti-Joutsa-Sysmä-Heinola-Lahti-Orimattila-Mäntsälä-Kerava-Sipoo
Pituus n. 740 km.

Uusin numero