8-vuotias Kenny Koskinen suuntaa Minimotollaan Saksan ADAC-cupiin

Tulevan kauden suunnitelmissa puhaltavat muutosten tuulet, sillä viime vuonna Minimotojen Junior A-luokan Suomisarjan ja PM-sarjan mestaruudet Blata Ultimallaan kahminut Koskinen aikoo siirtyä Suomesta entistä kansainvälisemmille areenoille.

Kauden päätavoitteeksi on asetettu Saksan ADAC Pocket Bike Cup, johon Koskisen on tarkoitus mennä tutustumaan huhtikuussa harjoitusleirin merkeissä.

Lopullinen päätös sarjaan siirtymisestä tehdään harjoitusleirin jälkeen, mutta ainakin alustavissa suunnitelmissa siintää ajatus koko seitsemän osakilpailua kattavan sarjan ajamisesta.

ADAC Pocket Bike Cup kestää toukokuusta syyskuuhun. Sarja käsittää seitsemän osakilpailua, joista kuusi ajetaan Saksassa ja yksi Tshekissä.

Saksan sarjan lisäksi Koskinen aikoo ajaa molemmat PM-sarjan osakilpailut sekä Slovakian EM-kilpailut. Myös Suomessa on tarkoitus kilpailla ja siirtyä minimotojen lisäksi myös askel ylemmäksi, MiniGP-luokkaan, jossa Koskinen saa käskytettäväkseen Honda NSF 100 -pyörän.

Vaikka 8-vuotiaan Koskinen kisakalenteri vaikuttaakin melko tiiviiltä, on sitä kuitenkin vara keventää kesken kauden.

– Menemme tietysti Kennyn ehdoilla. Kalenteri on suht täynnä, mutta suunnitelmia voidaan tarpeen mukaan muuttaa, jos siltä näyttää. Aikaa jää myös koululle ja kavereille, niin kuin pitääkin, isä Teemu Koskinen kertoo.

* Kuvassa Kenny Koskinen. Kuva: Teemu Koskinen.
 

Uusin numero