78. Päijänteen ympäriajo ajetaan kaksipäiväisenä

Muutoksena aikaisempaan on, että SM-sarjaan vuonna 2013 kuuluu kolme talvella ajettavaa osakilpailua, joista Päijänteen ympäriajo on yksi. Lopullisiin SM-pisteisiin lasketaan talvikilpailuista mukaan kuitenkin vain yksi, kilpailijan paras kolmesta. Kesällä SM-sarjassa ajetaan 3-4 osakilpailua, jotka kaikki lasketaan mukaan lopullisia SM-pisteitä laskettaessa.

Päijänteen ympäriajo järjestetään maaliskuussa 2013 siten, että lähtö on Vierumäeltä lauantaina aamulla. Kilpailu kulkee pääosin samaa reittiä kuin vuoden 2012 kilpailu eli Jyväskylän kautta takaisin Vierumäelle ja sunnuntaina Vierumäeltä Helsinkiin, missä on kilpailun maali.

Katsastus voidaan suorittaa jo perjantaina, mutta katsastus voidaan kaikkien luokkien osalta suorittaa myös lauantaina.

Muuttamalla kilpailu vuonna 2013 kaksipäiväiseksi järjestäjä haluaa alentaa kilpailijoiden osallistumiskustannuksia sekä ensikertalaisten osallistumiskynnystä. Kuntoluokan rinnalla kilpailussa on mukana myös uusi partioluokka. Partioluokkaan mukaan lähteville tarjotaan mahdollisuus ajaa kolmimiehisenä partiona, jossa partion jäsenet saavat auttaa toisiaan sekä pyörän huoltamisessa että reitin vaikeissa paikoissa.

Järjestäjä pyrkii alentamaan osallistumiskustannuksia myös kehittämällä yhteishuollon palveluita sekä ohjaamalla vaatehuollon toimintaa ja muun ulkopuolisen avun käyttöä. Näin pyritään luomaan kaikille kilpailijoille mahdollisimman tasapuoliset olosuhteet kilpailussa.

Näillä uudistuksilla kilpailun järjestäjä haluaa kehittää kilpailua siten, että se kehittyy vastaamaan muuttuvaa enduromaailmaa ja mahdollisimman moni voi osallistua "Suureen suomalaiseen seikkailuun", mitä Päijänteen ympäriajo on ollut jo vuodesta 1927 alkaen.

Lähde: Helsingin Moottorikerho ry.

Uusin numero