63 – 19 – 1 – Ducatin numeroleikki päättyi

Minkä kilpailunumeron valitsivat Ducatilla maailmanmestaruuteen ajaneet Francesco Bagnaia ja Alvaro Bautista? Vastaus kysymykseen saatiin tänään.

Maailmanmestarilla on yksinoikeus seuraavan kauden kilpailunumeroon #1. Jos maailmanmestari ei sitä oikeutta käytä, ei ykköstä saa silti kukaan muukaan. MotoGP-luokassa viimeisin #1 nähtiin kaudella 2012, kun edellisen kauden päätteeksi maailmanmestaruuden voittaneen Casey Stonerin pyörään liimattiin kilpailunumero ykkönen. Tämän kauden kilpailunumeroista on käyty arvausleikki tähän päivään asti, ja nyt saatiin vastaukset sekä MotoGP- että WorldSBK-luokkien suhteen.

MotoGP-luokan hallitseva maailmanmestari Francesco Bagnaia on tähän asti kilpaillut numerolla #63. Edellisistä maailmanmestareista niin Fabio Quartararo (#20), Joan Mir (#36), Marc Marquez (#93) kuin Jorge Lorenzokin (#99) ovat halunneet mestaruuden voitettuaankin pitää tutun ”oman” kilpailunumeronsa. Myöskin Francesco Bagnaia on todennut, etä #63 on aina hänen oma numeronsa. Kaudella 2023 Bagnaian Ducatiin kuitenkin liimataan #1 merkiksi siitä, että Pecco Bagnaia on luokan hallitseva maailmanmestari. Ykkönen on siis vain ”lainassa” Bagnaialla, mutta tämä tietysti toivoo että lainasta tulee useamman vuoden mittainen.

Ducati julkisti samassa tilaisuudessa sekä kauden MotoGP- että WorldSBK-tiimiensä väritykset. Superbike-mestaruuden voittanut Bautista on aikaisemmin ollut helppo tunnistaa kilpailunumerosta #19. Nyt hänenkin numeronsa vaihtuu ykköseksi, mutta tarkkasilmäiset huomaavat että numeron yksi sisällä lukee pienellä myös #19. Lieneekö Ducati vaikuttanut päätökseen, että molempien luokkien pyöriin halutaan bolognalaispyöriin ulkoinen merkki siitä kuka on hallitseva mestari. Superbike-luokassakaan numero #1 ei ole ollut kovin yleinen näky Ducateissa, vaikka merkillä onkin voitettu lukuisia mestaruuksia. Edellinen Ducatilla maailmanmestaruuteen ajanut kuljettaja oli kaudella 2011 Carlos Checa, joka mestaruuden voitettuaankin halusi pitää tutun numeron #7. Viimesimpään ykkösnumerolla nähtyyn Ducatiin onkin aikaa jo 18 vuotta, jolloin edellisenä kautena mestaruuteen Fila-Ducatilla ajanut James Toseland päätti valitan numerokseen ykkösen. Sitä ennen numerolla #1 ovat Ducateilla ajaneet Troy Bayliss, Carl Fogarty, Doug Polen ja Raymond Roche.

Raymond Roche
Doug Polen
Carl Fogarty
Troy Bayliss
James Toseland

Uusin numero