3D-liikennemerkit käytännön testiin

SMOTO järjestää yhdessä ELY-keskuksen kanssa testiajotapahtuman, jonka tavoitteena on testata moottoritierampeilla koekäytössä olevien 3D-liikennemerkkien turvallisuutta moottoripyöräilijöiden kannalta. Tapahtuma järjestetään 20.5. kello 18.00 ja sen kesto on 2-3 tuntia. 

– On todella mukavaa, että tapahtuma saatiin järjestettyä. Ehdotin asiaa ELY-keskuksen Tuomas Vasamalle, joka vei asiaa eteenpäin ja testimahdollisuus järjestyi lopulta helposti, kertoo SMOTO:n varapuheenjohtaja Jani Immonen. Erityiskiitoksen Immonen antaa poliisille, joka sulkee Kalkkirannan rampin tapahtuman ajaksi ja ohjaa sekä liikennettä että tapahtuman osallistujia. 

– Tapahtuman järjestelyt sujuivat kaikkiaan todella hyvässä hengessä ja kaikkien osapuolien intresseissä on saada kokemuksia 3D-liikennemerkeistä, Immonen toteaa.  
 
Immonen kertoo, että tapahtumaan toivotaan vapaaehtoisia testaajia. Osallistujat kokoontuvat Sipoonlahden Nesteellä 20.5. kello 18.00. Sieltä jatketaan Kalkkirannan rampille. Testiajon kokemuksia kirjataan osallistujille jaettavalle kyselylomakkeelle. Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään arvioitaessa 3D-merkintöjen vaikutusta moottoripyöräilijöiden liikenneturvallisuuteen. 

– Toivomme mukaan erilaista ajokalustoa ja eri tasoisia kuljettajia, jotta saamme mahdollisimman kattavan otannan erilaisten kuljettajien kokemuksista, Immonen kertoo. 

Mukaan testaamaan voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen jani.immonen(at)smoto.fi 18.05.2015 mennessä. 
 

Uusin numero