370 hv SuperBusa Gen3 – huippunopeus 350 km/h

Brittipaja TTS on erikoistunut virittämään moottoreita kompressoriahtimilla. Tällä kertaa työn alle otettiin Suzuki Hayabusa Gen3.

Hayabusa on jo ajat sitten saanut legendaarisen maineen siitä, että sen moottori kestää melkoista virittämistä. Siksi siihen myös on saatavilla enemmän viritysosia ja -paketteja kuin mihinkään muuhun pyörämalliin. 

Silverstonessa kotipaikkaansa pitävä virityspaja TTS Performance perustettiin 40 vuotta sitten, ja juhlan kunniaksi se päätti rakentaa 40 kappaleen erän Suzuki Hayabusa Gen3 -malliin perustuvia pyöriä, joiden suorituskyky olisi aivan jotain muuta kuin vakiopyörän sinänsä vakuuttavan 190 hevosvoiman tuottama suorituskyky. 

Rotrex-ahdin, välijäähdytin ja moottoriin tarvittavat muutokset, ja lopputuloksena on 370 hevosvoiman huipputehon ja 257 newtonmetrin väännön tuottava pata. Testeissä pyörällä on ajettu 218 mailin huippunopeus eli noin 351 kilometriä tunnissa. Tuolloin välityksiä oli pidennetty alkuperäisestä 18/43 -ratastuksesta kasvattamalla eturatasta yhdellä piikillä ja pienentämällä takaratasta kahdella. Korkean huipputehon ja suuren huippunopeuden sijaan moottorin hienous piilee TTS:n mukaan lineaarisessa voimantuotossa, jonka ansiosta se sopii hyvin myös arkiajoon. Tehoa on mahdollista myös rajoittaa pienimmillä vaihteilla, joilla ei kuitenkaan pysty hyödyntämään koko tehokapasiteettia. 

Ihan joka pojan virityksestä ei ole kyse, sillä hintalapuksi kerrotaan 30 000 puntaa plus arvonlisävero. Eikä se sisällä itse pyörää. Mistä näin korkea hinta? Jotta muutoksen havaitsisivat muutkin kuin SuperBusan kuljettaja, saa pyörä samalla myös ulkoisia muutoksia. Takasvingi vaihtuu yksipuoleiseen, alkuperäiset vanteet korvataan hiilikuituvanteilla ja sivukatteisiin lisätään MotoGP-tyyppiset siivekkeet painamaan keulaa alas kiihdytyksissä ja suurissa nopeuksissa. Myös etujousitus saa muutoksia ja etujarrulevyt vaihtuvat 330-millisiksi. Asiakkaan niin halutessa on vielä lisähintaan mahdollisuus saada Öhlinsin takapamppu, Brembon jarrusatulat ja saada pyörään erikoisväritys 10 eri Kardesign Koncepts -mallista.

Toimitusaika noin 16 viikkoa tilauksesta.

Uusin numero