35. Kärme Kustaa keräsi kiitosta

Haastavista olosuhteista huolimatta osallistujien keskuudessa vallitsi hyvä tunnelma.

– Vaikka keli oli kostea, reitti pysyi hyvänä. Olisimme mielellämme ajaneet enemmänkin, KTM Motorsportin nimekäs joukkue kertoi.

Muutama katselija hieraisi silmiään kyseisen partion kohdalla: kuka lienee tuo tummatukkainen naishenkilö, joka ajaa kuin mies? Partion saavuttua maaliin kyselijöille paljastui salaperäisen kuljettajan henkilöllisyys, enduron Suomen mestari Jari Mattila oli vetäissyt kilpailun humoristisen hengen mukaisesti peruukin päähänsä. Joukkueen vauhtia se ei kuitenkaan lisännyt, vaan hyväntuulinen trio sai tyytyä Business-luokan yhdeksänteen sijaan.

Yritysmaailmalle suunnatussa Business-luokassa voiton korjasi Scuderia Husqvarna Motorradin joukkue, joka selvitti reitin yli viisi minuuttia nopeammin kuin toiseksi tullut Dynaset Offroad Areenan joukkue.

Scuderia Husqvarna Motorradin johtohahmo, Matti Seistola, juhli viime vuoden tavoin Business-luokan voittoaan varsin maltillisesti.

– Olisi ollut mukava ajaa enemmänkin, reitti oli todella hyvä ja oikeastaan vain parani päivän edetessä, enduron tuore MM-pronssimitalisti kiitteli Hämeenlinnan Moottorikerhoa järjestelyistä. Mies jakoi tunnustusta myös joukkuetovereilleen.

– Joukkueemme nautiskeli ajosta, meillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia.

Seistolalle partiokilpailu edustaa mukavaa vaihtelua.

– Kärme Kustaalle on mukava lopettaa endurokausi. Tosin pitkää lomaa ei ole tiedossa, sillä jo tammikuun alussa suuntaan taas Espanjaan harjoittelemaan maaliskuussa käynnistyvää MM-sarjaa varten, Seistola kertoo.

Yksin ei Seistolan tarvitse treenata, sillä kaikki suomalaiset MM-tasolla ajavat endurokuljettajat asuvat Gironan alueella talvikuukaudet.

– Treenaamme paljon yhdessä. Se auttaa oman vauhdin hahmottamista harjoittelukaudella.

Kärme Kustaan ykkösluokan ylivoimaiseen voittoon ajoi Team Motopalvelun joukkue Miko Mellin, Riku Nikander ja Markus Michelsson. Kuudentoista minuutin kaula ei syntynyt varmistellen.

– Kyllä me voitosta lähdettiin alusta asti ajamaan. Voiton takasi tarkka ja virheetön ajo ilman suurempia ongelmia. Toisella kierroksella tapahtui tosin pieni työtapaturma kun pyöräni upposi, mutta ei siinä voitto ollut uhattuna, Mellin kertaa.

Harrastelijoista koostuneessa kakkosluokassa tahtipuikkoa heilutteli Team Motokeitaan joukkue Sami Ikonen, Jiri Leino ja Juha Nisula, jotka korjasivat voiton kahdeksan minuutin turvin ennen toiseksi tullutta Kaukopartio-joukkuetta. Armyluokan nopeimmasta suorituksesta vastasi puolestaan joukkue Mikko Ekblom, Harri Leppälaakso ja Niklas Värelä.

Uusin numero