Alex Rinsille avausvoitto MotoGP-luokassa

Alex Rins nappasi Austinissa ensimmäisen voittonsa MotoGP-luokassa. Kuva: motogp.com

MotoGP-viikonloppu tarjosi jälleen suurta draamaa ja uusia voittajia, kun vuorossa oli Austinissa, Teksasissa ajettu Grand Prix of the Americas.

Moto3-luokassa Aron Canet onnistui nappaamaan kauden avausvoittonsa. Kilpailuun parhaan lähdön sai Raul Fernandez, joka joutui pian Niccolo Antonellin ja Gabriel Rodrigon ohittamaksi. Kärkeen noussut Tatsuki Suzuki onnistui karkaamaan jonkin verran muulta joukolta, mutta toiseksi noussut Andrea Migno pyrki ajamaan japanilaiskuljettajan kiinni. Painostus toimikin, sillä asemiaan puolustanut Suzuki kaatoi pyöränsä kärkipaikalta.

Toiseksi viimeisellä kierroksella Canet teki ratkaisunsa ja nousi ohi Mignon ja onnistui vetämään kaulaa muihin. Rodrigo, Jaume Masia, Migno ja Antonelli taistelivat kärjen takana sijoista 2-5. Etevimmäksi osoittautui lopulta Masia ja kolmanneksi sijoittui Migno.

Austinin kilpailun Moto3-luokan jaetussa sarjakärjessä ovat Aron Canet ja Jaume Masia.

Moto3-luokan tulokset:

 1. Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team)
 2. Jaume Masia (Bester Capital Dubai)
 3. Andrea Migno (Bester Capital Dubai)
 4. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3)
 5. Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse)
 6. Tony Arbolino (VNE Snipers)
 7. Raul Fernandez (Sama Qatar Angel Nieto Team)
 8. Alonso Lopez (Estrella Galicia 0,0)
 9. Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46)
 10. Dennis Foggia (SKY Racing Team VR46)

 

Moto2-luokassa etevin oli Thomas Lüthi. Marcel Schrötter toi Dynavolt Interact GP-tiimille kaksoisvoiton.

Kilpailun alku oli täynnä draamaa, kun Joe Roberts ja Fabio Di Giannantonio keilasivat Xavi Viergen mukanaan. Paalulta startannut Schrötter sai hyvän lähdön, mutta ajoi ensimmäisen mutkan leveäksi, joten Alex Marquez ja Lüthi pääsivät kuittaamaan saksalaisen. Sarjakärki Lorenzo Baldassarri kaatui myös ensimmäisellä kierroksella osuttuaan Jorge Martinin pyörään.

Marquez ja Lüthi taistelivat kilpialun kärjessä, kunnes puolivälin lähestyessä Lüthi teki liikkeensä, nousi kärkeen ja veti johtomarginaalin sekuntiin. Marquezin saavuttanut Schrötter onnistui ohittamaan tämän pienen väännön jälkeen. Kilpailun loppuvaiheessa Marquezin tahti hiipui ja Jorge Navarro onnistui nousemaan kolmannelle sijalle.

Moto2-luokan sarjakärjessä jatkaa Baldassarri, mutta italialaisen jäätyä pisteittä, nousivat Schrötter ja Lüthi aivan hänen kantaansa.

Moto2-luokan tulokset:

 1. Thomas Lüthi (Dynavolt Intact GP)
 2. Marcel Schrötter. (Dynavolt Intact GP)
 3. Jorge Navarro (Beta Tools Speed Up)
 4. Mattia Pasini (Flexbox HP40)
 5. Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS)
 6. Luca Marini (SKY Racing Team VR46)
 7. Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2)
 8. Simone Corsi (Tasca Racing Scuderia Moto2)
 9. Enea Bastianini (Italtrans Racing Team)
 10. Andrea Locatelli (Italtrans Racing Team)

MotoGP-luokassa Marquez irtosi paalulta kärkeen ja Rossin vastustelusta huolimatta onnistui vetämään marginaalia. Toisesta sijasta taistelivat Rossi, Cal Crutchlow, Jack Miller ja Alex Rins. Joukosta putosi ensin pyöränsä kaatanut Crutchlow, mutta pian myös turvallisessa johdossa ajanut Marc Marquez kaatoi pyöränsä, varmalta voitolta näyttänyt kilpailu oli ohi ja Rossi sai huomata taistelevansa voitosta Alex Rinsin kanssa.

Rins teki siirtonsa muutama kierros ennen maalia. Muutaman mutkan ajan jatkuneen kamppailun voittajaksi selvisi Rins, joka onnistui vielä kiskomaan riittäväksi osoittautuneen kaulan tohtoriin. MotoGP-luokan avausvoittonsa ansiosta Rinsistä tuli ensimmäinen kuljettaja, joka on onnistunut voittamaan Circuit of The Americasilla jokaisessa MotoGP-sarjan luokassa. Kolmanneksi sijoittui selvästi kärkikaksikolle jäänyt Jack Miller.

MotoGP-luokan sarjakärjessä jatkaa Austinissa neljänneksi sijoittunut Andrea Dovizioso.

MotoGP-luokan tulokset:

 1. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar)
 2. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP)
 3. Jack Miller (Pramac Racing)
 4. Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati)
 5. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT)
 6. Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati)
 7. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT)
 8. Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing)
 9. Francesco Bagnaia (Pramac Racing)
 10. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu)

Täydelliset tulokset löytyvät MotoGP-sarjan internet-sivuilta. Seuraava MotoGP-kilpailu ajetaan Espanjassa, Jerezin radalla 3.-5. toukokuuta.

Uusin numero