24 vuotta Yamahalla ja 36 vuotta prätkäalalla takana – Juha Harju eläkkeelle

Yamahan myyntikoordinaattori Juha Harjun eläkkeelle jäämistä juhlistettiin 15. tammikuuta Frank Nymanin moottoripyöräliikkeessä. Taustalla Yamaha Motorin Suomen maajohtaja Ismo Pohjonen. (Kuva: Janne Huhtala)

Rakkaus prätkiä ja prätkäalaa kohtaan on leimannut koko Juha Harjun työuraa. Vuonna 1984  Golden Sports ja Kiwi-kypärät olivat ensimmäinen moottoripyöräalan työpaikka. Vuodesta 1986 työnantajana oli Helkama ja kymmenen vuotta myöhemmin päähän vedetty Yamaha-lippis pysyi tiukasti paikallaan eläköitymiseen asti. Juha Harju onkin yksi harvoja työntekijöitä, joka ehti olla kolmen eri Yamaha-maahantuojan palveluksessa; Arwidsonilla, Kone-Keskolla ja viimeiset vuodet Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliikkeen palveluksessa.

Moottoripyörät eivät ole olleet Harjulle vain työhön liittyvä asia, vaan jo vuonna 1969 pikkupoikana hän oli ihailemassa prätkiä ensimmäistä kertaa Suomessa järjestyillä moottoripyörämessuilla. Hän onkin osallistunut sen jälkeen kaikille järjestetyille messuille, yhteensä 50 kertaa peräkkäin. 

Myöskään 24 vuoden työura saman merkin palveluksessa ei ole tänä päivänä kovin yleistä, ja sen huomioi myös työnantaja. Frank Nymanin moottoripyöräliikkeessä järjestettyyn tilaisuuteen toi päämiehen videotervehdyksen Yamaha Motor Racingin moottoriurheilujohtaja Lin Jarvis kiittäen Juhaa pitkästä yhteistyöstä. Jarvis päätti tervehdyksensä kutsumalla Harjun kesäkuun alussa ajettavaan Barcelonan MotoGP-kisaan VIP-vieraaksi. 

Jalustalle nostettu Juha Harju kertoi hauskaan tyyliinsä tarinoita työuran varrelta.

Frank Nymanilla eläköitymistä juhlistamassa nähtiin harvinaisen kattava joukko suomalaisia MP-alan ihmisiä. Harju nosti omassa puheenvuorossaan esille mm. entisiä työnantajiaan edustaneen Jukka Helkaman sekä kilpailupuolelta pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Jari Suhosen. Harjun arvostuksesta alan keskuudessa kertoo sekin, että paikalle saapuivat myös kilpailevien merkkien maahantuojien edustajat sekä jälleenmyyjiä ympäri Suomen.

-Eläkkeelle jäämisestä on tullut vitsailtua, mutta kun se on nyt realisoitumassa, niin on tyhjä olo, totesi Juha Harju.

Yamaha Motor Europen Suomen maajohtaja Ismo Pohjonen toi täytettä tähän tyhjyyteen toivottaessaan yhdessä ja samassa lauseessa Harjulle ensin mukavia eläkepäiviä ja heti perään tervetuloa töihin MP20-messuille Yamahan osastolle. Joten jos et vielä ole ehtinyt toivottaa Juha Harjulle hyviä eläkepäiviä, niin se onnistuu esimerkiksi MP20-messuilla Yamahan osastolla.

Uusin numero