217 hevosvoimaa – Aprilialta uusi RSV4 1100 Factory


Aprilia on ampaisemassa sporttipyörien tehokilpailun piikkipaikalle, kun se esittelee ensi viikolla uuden RSV4 1100 Factoryn.

Nyt julkaistujen teknisten tietojen perusteella Aprilian suunnittelijoilla näyttää olleen kaksi tärkeää tavoitetta: paino on saatava alle 200 kilon ja tehoa pitää olla enemmän kuin Ducati V4 Panigalessa. Molemmissa on tämän hetken tietojen mukaan onnistuttu.

Iskutilavuutta on lisätty kasvattamalla sylinterin porausta 78 millistä 81:een. Iskunpituus on pidetty 52,3 millissä. Tehoksi luvataan 217 hv / 13 200 kierroksella ja rajoitin on säädetty 13 600 kierroksen kohdalle. Vääntölukemaksi kerrotaan 122 Nm / 11 000 r/min.

Viitos- ja kuutosvaihteet on välitetty aiempaa pidemmiksi. Runkogeometriaan ja takasvingiin on tehty muutoksia. Jarruina on Brembon uudet M50 Monobloc Stylemat ja jousituskomponentit tulevat Öhlinsiltä. Elektroniikkapakettiin kuuluu kolmiasentoisen keulimiseneston lisäksi mm. lähtöavustin sekä kaarre-ABS-jarrut.

Katteiden sivuille on asennettu MotoGP-tyyliset hiilikuituiset ”siivet” parantamaan vakautta suorilla ja vähentämään keulimistaipumusta. Painon puristamiseksi alle 200 kilon etulokari on vaihdettu hiilikuituiseen ja vakiovarustukseen kuuluu kevyt Akrapovicin titaanivaimennin. Painoksi ilmoitetaan 199 kiloa tankattuna.

Uusin numero