214 GP:n Karel Abraham jättää MotoGP-sarjan

Reale Avintia Racingin tsekkikuljettaja Karel Abraham on ilmoittanut, ettei enää jatka MotoGP-sarjassa kaudella 2020.

29-vuotias Abraham on kilpaillut MotoGP-sarjassa vuodesta 2005 alkaen lukuunottamatta vuotta 2016, jolloin hän teki visiitin Superbiken MM-sarjaan ajaen BMW:llä 33 MM-pistettä ja sijoittuen sarjassa 18. sijalle.

Ensimmäiset kaksi MM-kautta Abraham ajoi 125-kuutioisten luokassa ja kolme seuraavaa kautta 250-kuutioisissa ilman suurempaa menestystä. Häntä ehdittiinkin arvostella siitä, että on mukana MM-sarjassa pitkälti isänsä rahojen turvin ja ajamalla isänsä omistamassa AB Motoracing -tiimissä. Karel Abrahamin isä omistaa mm. Brnon moottoriradan.

Kaudeksi 2010 Abraham siirtyi uuteen Moto2-luokkaan ja kaudesta tuli Abrahamin MM-uran menestyksekkäin. Hän nappasi kauden aikana yhden voiton, nousi kaksi kertaa podiumille ja sijoittui MM-sarjasssa kymmenenneksi kerättyään 96 pistettä.

Kaudesta 2011 alkaen hän on kilpaillut MotoGP-luokassa, ensin Ducatilla, sitten Aprilialla ja Hondalla sekä viimeiset kolme kautta jälleen Ducatilla. Hänellä on takanaan 214 MM-starttia, joista 122 MotoGP-luokassa. MM-pisteitä Abraham keräsi urallaan yhteensä 463 kappaletta.

Uusin numero