110-vuotias Husqvarna juhlii huipputarjouksilla

Husqvarna-tuotemerkin taival alkoi jo vuonna 1903 Jönköpingissä ja tänä vuonna vuosia on takana kunnioitettavat 110. Moottoriurheilu on ollut Husqvarnan ytimessä jo aivan merkin alkuajoista lähtien sen jälkeen, kun insinööri Folke Mannerstedt perusti Husqvarnan kilpaosaston vuonna 1929.

Voitot seurasivat toisiaan ja jo vuonna 1936 voitettiin Husqvarnan valmistamalla moottoripyörällä maailman arvostetuin katukilpailu Mansaarten ajot sekä Grand Prix of Nations Monzassa. Vuodesta 1953 lähtien Husqvarna on valmistanut kuuluisia offroad-pyöriään, joita on leimannut innovatiivisuus, luotettavuus ja erinomainen kilpamenestys. Ensimmäinen motocrossin maailmanmestaruus voitettiin Husqvarnalla vuonna 1959 ja sen jälkeen mestaruuksia on tullut lisäksi endurossa ja supermotossa yhteenlaskettuna 82 kappaletta. Suomalaisia Husqvarnalla ajaneita maailmanmestareita ovat Heikki Mikkola, Kari Tiainen, Petteri Silván, Samuli Aro ja Juha Salminen.

Suomessakin on vuosien saatossa niitetty menestystä Husqvarna-moottoripyörillä eri lajeissa. Vuodesta 1977 asti Suomen maahantuojana toiminut MP-Racing Oy on saanut Hyvinkäälle 35 merkkimestaruustaulua, kun taas esimerkiksi Päijänteen ympäriajon kilpi on kannettu kotiin Husqvarnalla ajaen 15 kertaa, useammin kuin millään muulla merkillä.

– Väkevän historian omaava moottoripyörämerkki haluaa juhlia merkkivuottaan tekemällä kuluttajille tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Myymme hyviä pyöriä nyt todella edulliseen hintaan, toteaa MP-Racing Oy:n toimitusjohtaja Sauli Penttilä.

Uusin numero