10. Motoparlamentti pureutuu LVM:n Mopo- ja moottoripyörästrategiaan

Suomen Motoristit ry (SMOTO) järjestää jo perinteiseksi muodostuneen Motoparlamentin torstaina 12.11.2020. Parlamentin keskustelun pohjana on Liikenne- ja viestintäministeriön Mopo- ja moottoripyörästrategia 2025. Arvovaltaiset keskustelijat ottavat myös kantaa moottoroitujen kaksipyöräisten tiimoilta ajankohtaisimpiin aiheisiin.

Koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään Teams-kokouksena, ja lähetetään Youtube-striiminä. Tapahtuman laatuun se ei kuitenkaan vaikuta. Luvassa on asiantuntevia puheenvuoroja moottoroituja kaksipyöräisiä koskevista ajankohtaisista aiheesta ja perinteiden mukaan rakentavaa keskustelua.

Keskustelun pohjana on Liikenne- ja viestintäministeriön Mopo- ja moottoripyörästrategia 2025. Tarkoituksena on tarkastella strategian etenemistä ja käytännön toimia.

Tiukkaa keskustelua käydään myös siitä, miten huomioidaan moottoroitujen kaksipyöräisten pienemmät päästöt ja ympäristörasite sekä miten tuetaan niillä liikkumista.

Mopo- ja moottoripyöräkortin suoritusongelmat ja ajotaitovaatimusten väärät painopistealueet ovat myös Parlamentin ruodittavina.

Samoin se, miten liikenneinfraa rakennettaessa moottoripyörät ja mopot huomiodaan, vai huomioidaanko? 

Entä ovatko edellisen parlamentin aikana tehdyt lupaukset toteutuneet?

10. Motoparlamentti kokoontuu 12.11.2020 klo 13-15 ja tapahtuma striimataan Youtuben kautta. Striimi näkyy SMOTO:n sivulla. Sivuille tulee myös chat-llinkki, jonka kautta voi lähettää kysymyksiä osallistujille.

Motoparlamentin panelistit:
Liikenne- ja viestintäministeriö, Saara Jääskeläinen, Liikenneneuvos
Traficom, Juha Kulmala, asiantuntija, opetus ja tutkinnot
Väylävirasto, Jenna Johansson, väylien suunnittelu -osaston apulaisjohtaja
MP-kauppiaat ry, Anu Åberg, puheenjohtaja
Teknisen kaupan liitto, Mikko Summa puheenjohtaja ja Hannu Kyyhkynen
SMOTO, Jari Kielinen, puheenjohtaja ja Veli-Pekka Ratinen, hallituksen jäsen
Liikenneturvallisuuden Erityisasiantuntijat ry, Jarmo Jokilampi, puheenjohtaja
Mopoilevat Nuoret ry, Roni Suorela

Uusin numero