1. Jarno Saarinen Minimoto GP ajettiin Turussa

4.-5.8.2012 ajettiin Turku Kartingin radalla minimoto- ja minisupersarjojen kauden neljäs osakilpailu, 1. Jarno Saarinen Minimoto GP 2012. Puitteet Turku Kartingin radalla ovat hyvät kilpailun järjestämiseen ja Turun Moottorikerho olikin onnistunut kilpailun toteuttamisessa hienosti. Asfaltoidulla varikolla oli siistiä ja mukavaa puuhastella. Sisätiloissa on tasokas lounasravintola, josta yleisö ja tiimit saivat syödä maittavat lounaat, kun samalla katselivat olympialaisia screeniltä.

Lauantaina ajettiin vapaat harjoitukset luokittain lämpimässä auringonpaisteessa. Kaikkiaan 40 kuljettajaa kävi radalla hakemassa ajolinjoja sunnuntain kisaan. Päivän aikana oli myös mahdollista käydä ajamassa sisäradalla mikroautoilla. Kilpailun ilmoittautuminen ja katsastus aloitettiin jo lauantaina, jotta kilpailut saatiin menemään kaikin puolin jouhevasti. Illan päätteeksi kuljettajilla ja heidän tiimiensä henkilökunnalla oli mahdollisuus saunoa Turku Kartingin saunatilassa.

Kilpailupäivän aamuna sunnuntaina oli nähtävillä viimeistellyn ja suunnitellun työn tulosta. Kilpailun henkilökunta asteli omille työpisteilleen yhtenevässä asussa ja hoiti työnsä mallikkaasti. Harjoitukset ja aika-ajot päästiin jälleen ajamaan auringon paistaessa ja lämpömittarikin nousi yli 20 asteeseen.

Kilpailulähtöjen alkaessa alkoi myös yleisöä saapua paikalle kiitettävästi ja mikä tärkeintä, yleisö oli tyytyväistä näkemäänsä. Koko radan näkee kerralla, mikä lisää mielenkiintoa kisan seuraamiseen. Kilpailun seuraamista helpotti myös selostus, jonka tauottua mukaansa tempaava musiikki jatkoi fiilisten ylläpitoa. Kisojen eri luokissa nähtiinkin huimia taisteluja, joista kertoivat myös aina välillä katsomosta kuuluvat yleisön kohahdukset. Moottoriurheilutapahtumasta ei ollut unohdettu myöskään naiskauneutta. Kilpailujen yhteydessä oli GridGirl kilpailu, jonka voittajan yleisö äänesti. Tytöt sateenvarjoineen näyttivät kuskeille lähtöruudut ja hoitivat lähdön järjestelyn. Muina aikoina tytöt liikkuivat varikolla jakaen kilpailun käsiohjelmia ja keräsivät itselleen ääniä.  

Turun moottorikerho toteutti loistavasti Minimototapahtuman, uudistetulla meiningillä Turun keskustan lähellä. Tapahtuma sai hyvää palautetta niin kuskeilta kuin yleisöltäkin.

Uusin numero