​Triumph korvaa Hondan 2019 Moto2-moottorinvalmistajana

Hondan toimittamaa 600-kuutioista nelitahtimoottoria on käytetty luokassa vuodesta 2010 asti.

– Tämä on Triumphille todella merkittävä asia. Nyt avaamme uuden mielenkiintoisen sivun Triumphin 110-vuotisessa moottoriurheiluhistoriassa. Odotamme todella paljon yhteistyötä sarjan promoottorin Dornan, Moto2-tiimien, kuljettajien ja fanien kanssa, sanoo Triumphin kaupallinen johtaja Paul Stroud CycleNews-sivustolle.

Myös Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta oli innoissaan uudesta sopimuksesta.

– Olemme todella innoissamme, että pääsemme työskentelemään yhden maailman ikonisimman moottoripyöräbrändin kanssa. Triumphin moottoreilla on menestytty hienosti eri sarjoissa viime vuosina, joten ne ovat ideaali valinta Moto2:een, Ezpeleta sanoi.

Standardimuodossaan tuleva 765-moottori tuottaa 121 hevosvoimaa ja maksimissaan 11700 kierrosta. Entinen 125-kuutioisten maailmanmestari Julian Simon on testannut moottorin prototyyppiä Espanjan Aragonissa.

– Moottori tuntuu oikein vahvalta, etenkin keskialueella se on hyvin vakuuttava. Kaasun ja eturenkaan toiminta tuntuu suoraviivaiselta ja hyvin kontrolloitavalta. Yleistuntuma on, että tämä on mainio moottori, jossa on paljon potentiaalia, Simon sanoi.

Uusin numero